Acasă alegeri locale 2012 Planul lui Lera pentru Mănăştiur: „Vreau ca diferenţa dintre viaţa de...

Planul lui Lera pentru Mănăştiur: „Vreau ca diferenţa dintre viaţa de la ţară şi cea de la oraş să nu se mai simtă”

DISTRIBUIȚI

Dictatura impusă de primarul ţărănist Ionel Curuţi, la Mănăştiur este la final. Candiatul PSD, Ioan Lera, sparge tiparele în localitatea timişeană şi sondajele îl plasează cu mult în faţa actualului primar. Fostul ziarist a cucerit cetăţenii prin carismă, prin mult bun-simţ, dar şi promisiuni credibile. Lera nu este omul vorbelor şi al promisiunilor deşarte.

Totul pentru demnitatea cetăţenilor din Mănăştiur

„Uica”, aşa cum îl cunosc apropiaţii, vrea să rezolve multe dintre problemele comunităţii. Mai ales, să redea demnitatea şi încrederea cetăţenilor din Mănăştiur, care au asistat neputincioşi cum primăria din localitate a devenit tot mai mult instituţia primarului şi nu a oamenilor. „Pot să fac foarte mult bine oamenilor şi să rezolv multe dintre problemele localităţii. Sunt lucruri care se pot rezolva fără să ai mulţi bani, ai nevoie doar de bun-simţ. În primul rând, vreau ca primăria să nu mai fie instituţia primarului, ci a cetăţenilor. Cetăţeanul trebuie să aibă prioritate şi problemele lui să fie rezolvate prompt, fără partipriuri. Vreau ca diferenţa dintre viaţa de la ţară şi cea de la oraş să nu se mai simtă”, spune Ioan Lera, candidatul PSD la Primăria Mănăştiur.

Planul lui Lera acoperă toate nevoile cetăţenilor

Planul lui Lera pentru Mănăştiur a fost elaborat şi pus la punct timp de mai multe luni de zile. Pesedistul nu s-a bazat pe vorbe, bârfe sau chestii birocratice. A fost mereu în mijlocul oamenilor şi a stabilit, conform nevoilor acestora, priorităţile sale, imediat după ce va fi înscăunat primar. Lera vrea să termine construcţia noii grădiniţe din Mănăştiur. Investiţia a început acum 4 ani, dar a fost abandonată. Dacă legea fondului funciar a fost aplicată la Mănăştiur, în satele apărţinătoare, Remetea Luncă, Pădurani şi Topla, nu s-a făcut nimic. Nu numai că oamenii nu au fost împroprietăriţi, dar li s-au perceput abuziv impozite pe terenuri ce nu le deţineau. Lera va rezolva urgent şi această problemă. Proiectul lui Lera pentru Mănăştiur cuprinde toate nevoile comunităţii. Acesta promite că relativ rapid va rezolva mai multe probleme: introducrea reţelei de alimentare cu apă potabilă în Remetea Luncă, şi reînfiinţarea şcolii generale cu clasele I-IV din aceeaşi localitate. Lera va sprijini agricultorii şi crescătorii de animale, prin recuperarea păşunilor luate abuziv. De asemenea, administrarea păşunilor se va face printr-un serviciu din cadrul primăriei. Introducerea unui sistem de canalizare, amenajarea parcurilor şi locurilor de joacă, dar şi a căminelor culturale şi a bisericilor din toate localităţile ce ţin de Mănăştiur, este o altă prioritate pentru social-democrat. „Nu voi uita pe nimeni. Voi înfiinţa o bază de agrement în Prund, cu terenuri de sport, destinată tinerilor şi elevilor, voi amenaja un teren de sport la şcoala generală din Mănăştiur şi voi demara programe sociale pentru familii cu adevărat nevoiaşe. Vrem să identificăm locuri de case pentru tinerii căsătoriţi şi să sprijinim investitorii pentru crearea de noi locuri de muncă. Vom înfiinţa în zonă centre pentru preluarea legumelor şi fructelor de la producătorii locali şi vom redeschide linia de transport public Pădurani-Remetea Luncă-Mănăştiur-Răchita-Făget”, mai spune Ioan Lera, favoritul clar al alegerilor din 10 iunie.

 

Comentarii

comentarii