Acasă Actualitate Planuri pentru renovarea Filarmonicii Banatul. Grădina de vară va fi de …...

Planuri pentru renovarea Filarmonicii Banatul. Grădina de vară va fi de … iarnă

815
DISTRIBUIȚI

Clădirea Filarmonicii Banatul ar putea intra în lucrări pe interior şi exterior, iar grădina de vară a fostului cinema Capitol va putea fi folosită tot anul, nu doar vara.

Primarul Nicolae Robu a prezentat vineri imagini în premieră cu viziunea proiectantului asupra reabilitării care va trebui să fie gata până în anul 2021.

“Se menţine tot ceea ce este tipic pentru clădirea actuală, pe care trebuie să o păstrăm, la care se adaugă construcţii din sticlă care nu schimbă aspectul, dar asigură crearea unui spaţiu interior mult mai mare decât cel actual. Vom avea un foaier generos, foarte frumos şi foarte funcţional. În sala mare se va schimba totul, inclusiv instalaţia de climatizare pentru a avea o sală spaţioasă, cu acustică foarte bună. În grădina de vară va fi şi o cafenea dar şi un spaţiu acoperit, care va putea fi folosit nu doar în perioada estivală. Se va crea o mare sală de spectacol concepută cu foarte multă sticlă în exterior, pentru a nu obtura spaţiul, iar copertina se va putea retrage automat, pentru a putea crea şi atmosfera de spectacol în aer liber”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii