Acasă Administraţie Planuri pentru un nou drum care să lege Timişoara de autostradă

Planuri pentru un nou drum care să lege Timişoara de autostradă

318
DISTRIBUIȚI

autostrada

Ministru Transporturilor, Dan Şova, a vizitat duminică judeţul Timiş. Acesta nu a venit cu mâna goală, ci a adus cu el câteva promisiuni electorale. Spre exemplu, potrivit ministrului, în 2015 s-ar putea accesa finanţări pentru un nou drum de legătură între Timişoara şi autostradă, dar şi pentru centura de sud a oraşului.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) ar urma să acceseze fonduri pe exerciţiul financiar 2014-2020. Ministrul Şova dă asigurări că drumul va fi finaţat din bani europeni, fie din fostul de dezvoltare regională, fie din fondul de coeziune. Noul drum de legătură cu autostrada ar urma să aibă 7,9 kilometri şi să se intersecteze cu drumul naţional Timişoara-Arad, în zona drumului către localiatea Sânandrei.

„Pe ieşirea din Timişoara sunt patru benzi. Iniţial, aliniamentul acelui drum ieşea în altă parte, unde era o investiţie a Mercedes, dar a căzut acea investiţie. Trebuie să refacem aliniamentul în aşa fel încât acel drum de 7,9 kilometri să ajungă şi să facem sensul giratoriu exact unde se termină cele patru benzi. Având în vedere că era un studiu de fezabilitate făcut pe un aliniament vechi, ne-am uitat şi din aliniamentul vechi se păstrează fix jumătate, deci pe jumătate trebuie reactualizat studiul de fezabilitate, iar pe cealaltă jumătate, ca să tragem drumul spre locul unde se află patru benzi, va trebui să facem un studiu de fezabilitate de la zero. Va trebui făcută licitaţie deschisă, o să dureze puţin procedura, după aceea cât o să dureze contestaţiile. Eu vreau să se termine cât mai repede, ca să putem băga acest drum, ca şi centura de sud a Timişoarei, la finanţare încă din 2015”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Comentarii

comentarii