Acasă Actualitate Plimbare regală, în Piaţa Operei

Plimbare regală, în Piaţa Operei

DISTRIBUIȚI

Regele Mihai I al României a ales să-şi petreacă ultima zi a vizitei sale la Timişoara printre oameni… Mult mai sprinten decât o arată vârsta, regele s-a plimbat detaşat timp de mai bine de jumătate de oră, sâmbătă, prin Piaţa Operei. A vorbit cu mai mulţi timişoreni, dar cel mai emoţionant moment a fost când Majestatea Sa a ajuns în faţa statuii bunicului, Regele Ferdinand.
“Sunteţi încă regele nostru”

Sunteţi încă regele nostru.
Nu aţi abdicat niciodată”, i-a spus unul dintre trecătorii care au avut ocazia să dea mâna cu Regele Mihai I. Un profesor de la Universitatea de Vest din Timişoara a avut cea mai ciudată dorinţă.
El a pus în faţă reglui două biblii pe care l-a rugat să le semneze. Demn, ca întotdeauna Regele Mihai I al României a refuzat ciudata solicitare.
Cei mai mulţi dintre timişoreni i-au urat sănătate şi viaţă lungă. Foarte puţini au fost aceia care s-au plâns de nivelul de trai.
La statuia Regelui Ferdinand, din Piaţa Oprei, regele s-a întâlnit cu soţia regretatului Peter Jecza, artistul care a sculptat statuia din centrul oraşului.
Regele în jurul orei 16 a părăsit Timişoara, la bordul unui avion. Regele Mihai I al României a stat 4 zile în oraşul de pe malul Begăi.
În tot acest timp a fost numit “Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Vest, “Cetăţean de Onoare al Timişoarei” şi a fost invitatul special la Gala Rotary.

Comentarii

comentarii