Acasă Administraţie Ploile extreme și viiturile devastatoare nu vor mai fi un pericol pentru...

Ploile extreme și viiturile devastatoare nu vor mai fi un pericol pentru șoferi în Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Ploile extreme, vijeliile și viiturile devastatoare nu vor mai fi un pericol, pentru șoferi în clisura Dunării, fiindcă Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a început o amplă lucrare de protejare arterelor rutiere.

Prin urmare, circulația va fi gâtuită timp de jumătate de an cât se lucrează acolo.

Astfel, pe drumul național DN 57, în zona localității Berzasca, județul Caraș-Severin, a demarat realizarea structurii tip „polată” din grinzi de beton armat pentru reținerea blocurilor de rocă cu risc de prăbușire.

Polata se va realiza pe o lungime de circa 100 m.

Structura este alcătuită din pile cu ranforturi din beton armat, amplasat la 6 metri interax spre Dunăre, respectiv pereți de retenție în partea dinspre versant.

Printre elevații și fundații sunt dispuse ancore din bare autoforante cu o lungime variabilă, fiind ancorate 4 metri în versant.

Suprastructura este alcătuită dintr-un ansamblu de travee din beton armat turnat monolit, grinzi prefabricate, respectiv o placă de suprabetonare cu grosime variabilă și un strat de protecție de minim 50 cm grosime, din pământ, pentru atenuarea șocului produs de blocurile de rocă, în cazul în care se vor mai desprinde de pe versant.

Practic, dacă se vor se vor prăbuși pietre de pe versant, ele vor ajunge pe această polată care protejează drumul.

În perioada lucrărilor, traficul se va desfășura cu restricții, cu semafor.

Perioada estimată a lucrărilor este de circa 6 luni.

 

Comentarii

comentarii