Acasă Eveniment Ploile torențiale au făcut prăpăd în vestul țării

Ploile torențiale au făcut prăpăd în vestul țării

572
DISTRIBUIȚI

Inundaţiile au făcut prăpăd în Hunedoara. Cum apa ajungea până la genunchi, un tânăr s-a plimbat minute în şir cu salteaua pe apă, printre blocuri.

Pompierii detaşamentelor Deva, Orăştie şi Hunedoara au fost nevoiţi să intervină în această după-amiază în mai multe zone, din cauza inundaţiilor apărute în urma ploilor torenţiale. La Orăştie s-a acţiunat pentru evacuarea apei din cinci curţi şi două subsoluri, la Simeria trei curţi au fost inundate, iar în Hunedoara o gospodărie s-a aflat în aceeaşi situaţie.

În municipiul Hunedoara mai multe zone au devenit impracticabile pentru câteva zeci de minute sau chiar mai mult de o oră, în urma averselor din această după-amiază. Deşi este cunoscut pentru că nu se fereşte să critice operatorii judeţeni (de apă sau salubritate), de data aceasta, primarul Dan Bobouţanu a fost cât se poate de ponderat: „În condiţiile în care avem 35 de litri de apă căzută pe metrul pătrat în mai puţin de o oră, canalizarea pluvială este dimensionată aşa cum este, iar în această canalizare găsim de toate, de la şerveţele umede până la resturi de mâncare şi chiar haine, nu am ce să le reproşez celor de la Apa Prod. Ba chiar le mulţumesc că ne-au trimis destul de repede o autospecială cu care s-a intervenit pe străzi”.

O rupere de nori a afectat astăzi şi municipiul Orăştie. Zona Dealului Mic a fost cea mai afectată. Străzi inundate au fost destule şi în Centrul Istoric al oraşului. „Canalizarea pluvială e cum e. O asemenea situaţie nu-mi amintesc să mai fi avut de când sunt eu primar. Mă refer la cantitatea de apă căzută într-un interval atât de scurt. Nu mi s-a comunicat până acum cât anume a fost, dar, gândiţi-vă că avem regularizat Canalul Morii, care traversează oraşul, canal care s-a umplut şi a dat şi pe-afară. Noroc că Orăştia e un oraş care nu „ţine apa” pentru că sunt multe zone cu înclinaţii suficiente”, spune primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan.

Sursa: glasul-hd.ro

Comentarii

comentarii