Acasă Politica PNL Arad are un nou preşedinte

PNL Arad are un nou preşedinte

400
DISTRIBUIȚI

Lupta pentru şefia organizaţiei judeţene Arad a PNL a fost dură, sâmbătă, în sala Complexului Expo Arad International. Cei doi candidaţi lansaţi în competiţie, deputatul Mihai Calimente, preşedinte interimar al organizaţiei şi mai tânărul Ioan Cristina, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad în mandatul 2004-2008, au reuşit să polarizeze sprijinul celor peste 550 de delegaţi prezenţi la conferinţa judeţeană. Deşi a fost anunţată prezenţa la Arad a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, acesta nu a mai venit, fiind reţinut cu alte probleme la Bruxelles. Lucrările conferinţei au fost conduse de vicepreşedintele naţional, Dan Radu Ruşanu. Au venit să aducă mesaje de salut liderii judeţeni ai PSD, PC şi PNŢCD.
Dan Radu Ruşanu a ţinut un discurs amplu în faţa delegaţilor, pe care a reuşit, la un moment-dat, chiar să-i plictisească. Deşi toată lumea ştia că deputatul Calimente se bucură de sprijinul conducerii centrale şi direct de suportul lui Crin Antonescu, care cu câtva timp în urmă declarase acest lucru chiar la Arad, Dan Radu Ruşanu le-a spus celor prezenţi că nici unul dintre candidaţi nu ar avea acest sprijin de la centru. „Să votaţi cu mintea, nu cu inima”- le-a transmis Ruşanu delegaţilor la conferinţă. Liderul liberal a mai anunţat că obiectivul partidului este de a ajunge la cel puţin 30 la sută din intenţiile electoratului şi de a recâştiga Ardealul, care în 2004 a fost al PNL. El a anunţat şi că liberalii arădeni au datoria de a readuce PNL acolo unde a fost, cu ani în urmă, în judeţul Arad.
După mai multe luări de cuvânt ale candidaţilor la Biroul Permanent Judeţean, unde s-au exprimat şi intenţii de vot pentru unul sau altul dintre cei doi candidaţi la şefia filialei, şi după un schimb dur de replici între Ionel Ciupe, fost preşedinte interimar al filialei şi Ioan Cristina, s-a trecut la vot. Rezultatul final a fost 260 voturi pentru Mihai Calimente şi 293 pentru Ioan Cristina, care a devenit primul preşedinte ales al PNL Arad după mai mulţi ani de interimate. Cristina şi Calimente şi-au dat mâna şi au anunţat că vor colabora pentru binele partidului. Fiecare dintre ei însă a rămas oarecum surprins de rezultatul votului. Calimente a anunţat deschis că a fost trădat de unii oameni care l-au anunţat că-l vor vota dar nu au făcut-o iar Cristina, care se aştepta la o victorie la o diferenţă de peste 120 de voturi, nu a înţeles de ce s-a detaşat doar cu 33 de rivalul său.
Ioan Cristina are 31 de ani, este jurist, a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi a anunţat că a demisionat de la Zona Liberă Arad, pentru a nu mai fi acuzat fără temei că ar fi controlat astfel de PDL. El se bucură de sprijinul unor primari influenţi din judeţ. În 2008 a candidat în colegiul senatorial de nord din judeţul Arad, obţinând peste 30 % din sufragii (peste 12.000 voturi), cel mai bun scor dintre liberalii arădeni, ceea ce însă nu i-a permis să ajungă în Senat. La începutul săptămânii va fi numit şi secretarul general al PNL Arad. „Rezultatul strâns arată că a fost o campanie serioasă”, a declarat Ioan Cristina, noul preşedinte ales al PNL Arad. Radu Ruşanu le-a spus liberalilor că peste 6 luni va urma o evaluare a organizaţiei arădene.
 

Comentarii

comentarii