Acasă National PNL: Dacă PSD nu mai vrea USL, iar pretenţiile lui Voiculescu şi...

PNL: Dacă PSD nu mai vrea USL, iar pretenţiile lui Voiculescu şi PC sunt mai importante, să spună clar

DISTRIBUIȚI

usl problemePurtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că reprezentanţii PSD ar trebui să afirme “clar şi deschis” dacă nu mai doresc existenţa USL şi dacă sunt mai importante pretenţiile PC în actul de guvernare, precizând că nu trebuie lăsate calculele aritmetice sau orgoliile să distrugă Guvernul. 

“Dacă cei din PSD nu mai vor USL şi dacă sunt de părere că USL şi-a îndeplinit menirea, programul de guvernare şi că rolul acesteia s-a încheiat, atunci ar trebui să spună clar şi deschis acest lucru în faţa cetăţenilor care au votat USL, dar şi a opiniei publice. Totodată, dacă din punctul de vedere al PSD, pretenţiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin şi Dan Voiculescu sunt mai importante decât actul guvernării şi proiectul USL, să o recunoască deschis prin vocile sale autorizate”, susţine Pocora într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că în ultimele zile tot mai multe voci din PSD au atras atenţia liberalilor că deţin controlul total al Senatului şi că alianţa electorală de stânga, pe care au creat-o pentru europarlamentare, ar putea asigura guvernarea fără PNL.

“Toate aceste declaraţii făcute de membri importanţi ai partenerilor de Uniune nu fac niciun fel de raportare la proiectul USL, la obiectivele pe care, împreună, ni le-am asumat în faţa românilor prin programul de guvernare. Aceste afirmaţii îndreptate împotriva PNL nu sunt fundamentate, deoarece PNL a respectat programul de guvernare care stă la baza activităţii actualului Executiv. Liberalii nu au avut cerinţe noi în USL sau în Guvern. De fiecare dată când s-au constatat derapaje de la programul de guvernare şi de la protocolul USL, PNL a atras atenţia, deoarece respectarea angajamentelor asumate nu sunt solicitări suplimentare, sunt doar lucruri ce ţin de buna guvernare”, mai precizează Pocora.

Ea afirmă că reprezentanţii PNL şi-au respectat întotdeauna partenerii din USL şi că “este normal” ca acelaşi lucru să îl ceară în schimb.

“Orgoliile personale şi de partid ale unor parteneri de uniune nu ar trebui să primeze în faţa lucrurilor la care ne-am angajat în faţa cetăţenilor. Trebuie să fim lucizi şi raţionali în luarea unor decizii care ţin de guvernarea ţării şi de îndeplinirea obiectivelor asumate. Orgoliul personal şi calculele aritmetice nu trebuie să ia locul angajamentelor pe care ni le-am luat. Nu trebuie să lăsăm asemenea orgolii să distrugă un guvern care, prin nominalizările pe care PNL le-a făcut, ar fi căpătat şi mai multă forţă în susţinerea programului de guvernare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Comentarii

comentarii