Acasă Politica PNL își propune să câștige categoric Primăria Voiteg la finalul lunii iunie,...

PNL își propune să câștige categoric Primăria Voiteg la finalul lunii iunie, cu candidatul care a ieșit al doiea în septembrie, reprezentând altă formațiune politică

DISTRIBUIȚI

Pe 27 iunie au loc alegeri locale parțiale în mai multe UAT-uri din țară. Dintre acestea, una este din Timiș: comuna Voiteg. La începutul lunii noiembrie, Tudor Nicolae Marinescu, social-democratul care era primar al comunei încă din 1996 și care în septembrie mai câștigase un mandat, decedase la numai câteva zile după ce a fost depistat cu COVID-19.

Acum, liberalii își propun să câștige categoric alegerile, desemnându-l drept candidat pe cel care în septembrie a ieșit pe locul 2, Niculae-Ioan Pop. Acesta candidase atunci din partea Partidului Republican. Trecerea la liberali a oficializat-o chiar vineri, cu puțin înainte de a-i fi invitat lui Alin Nica în conferința de presă a PNL Timiș. După decesul primarului ales, Pop devenise primar interimar, funcție pe care a ocupat-o până în urmă cu o săptămână. A fost nevoit să își dea demisia din partidul pe care îl reprezenta pentru a trece la PNL. Totuși, chiar actualul său coleg de partid, viceprimarul Cristian Olaru, a preluat atribuțiile de edil-șef în acest răstimp. Și acesta, ca președinte PNL Voiteg, a fost prezent în conferința de presă de vineri.

Cu ce se recomandă Pop? Din câte spune el, cu faptul că este de profesie economist, absolvent al Universității de Vest din Timișoara, ocupându-se în ultimii 25 de ani de afaceri în domeniul construcțiilor. Este căsătorit și are doi copii. Cariera politică a început-o în 1996, când a aderat la Partidul Liberal. În 2008 a luat o pauză, dar a revenit în 2020, când a ieșit pe locul 2 la alegerile locale pentru Primăria Voiteg.

„A arătat valoarea potențialului său în scurta perioadă interimară în care a ocupat funcția de edil-șef al comunei Voiteg, luând câteva decizii gospodărești care au schimbat fața comunei. Este vorba de curățenie, ordine publică, în general lucruri pe care orice primar poate să le facă pentru a arăta că este gospodar”, l-a lăudat Alin Nica pe candidatul formațiunii sale la alegerile pentru Primăria Voiteg.

Spre deosebire de alți candidați, Pop nu se plânge prea mult de situația financiară în care este primăria. Cum în ultimele șase luni a fost primar interimar, spune că este în cunoștință de cauză. „În principiu, primăria am găsit-o cu puține datorii. În primele două luni am reușit să achităm toate datoriile, dar în ultimii opt ani, primăria a fost lăsată în paragină. Vorbim de lipsa investițiilor mai mult. Oricum, nu sunt lucruri grave în primărie”, a declarat candidatul.

În aceeași ordine de idei, promisiunile liberalului pentru locuitorii comunei sunt legate de investiții, în mod special în rețeaua de canalizare și în asfaltarea drumurilor din satele aparținătoare. În planurile acestuia ar fi inclusiv accesarea fondurilor europene, obiectiv la care ar contribui, prin împărtășirea experienței sale, și Alin Nica. Sâmbătă, după vizita din Timișoara, chiar Ludovic Orban ar urma să treacă pe la Voiteg pentru a-și arată susținerea față de candidatul PNL.

Până acum, din câte spune Niculae-Ioan Pop, contracandidați serioși ar avea de la PSD, PRO România și AUR. Cei din urmă, în aprilie, chiar anunțaseră cu mari speranțe că l-au ales pe Mihăiță Boboc să candideze din partea partidului, în urma unui concurs. Totuși, candidatul liberal nu se arată îngrijorat: „Sper la 70% dintre voturi”. Nici candidatul PSD, partidul care câștigase acum nouă luni alegerile, nu îl sperie. Ar fi vorba despre fiul fostului primar. „Fiul fostului primar nu este cunoscut mai deloc în comună. A stat majoritatea timpului la Timișoara, mai apoi la Giroc”, au explicat cei doi liberali ai filialei Voiteg.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, în Voiteg, prezența la fost de 56,44%. Pentru primar, Tudor Nicolae Marinescu (PSD) obținuse 30,56% din voturile exprimate, Niculae-Ioan Pop (pe atunci în Partidul Republican) obținuse 27,65%, iar Cristian Olaru (PNL, actual viceprimar cu atribuții de primar) luase 25,82%. Pentru Consiliul Local, rezultatele au arătat astfel: PSD – 26,68%, PNL – 26,59%, Partidul Republican – 23,27%.

Comentarii

comentarii