Acasă Politica PNL, PC şi PSD şi-au dat mâna până în 2020, formând Uniunea...

PNL, PC şi PSD şi-au dat mâna până în 2020, formând Uniunea Social-Liberală

DISTRIBUIȚI

Alianţa va da candidaţi comuni pentru viitoarele alegeri. În Timiş, negocierile şi sondajele vor stabili candidaţii pentru preşedinţia CJ Timiş, Primăria Timişoara şi numele de pe listele CJ Timiş şi Consiliului Local Timişoara
Sâmbătă, atât PNL şi PC, cât şi PSD au aprobat înfiinţarea Uniunii Social-Liberale (USL), liderii Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Victor Ponta semnând protocolul aferent creării alianţei. Colaborarea este valabilă până în 2020, iar principalul scop al înfiinţării uniunii este,  aşa cum a spuns preşedintele PSD, Victor Ponta, „să scăpăm de Băsescu, de Boc, de Udrea şi de PDL”. USL şi-a asumat 10 priorităţi pentru reformarea instituţională a ţării şi 10 pentru reforma economică, socială, politică şi administrativă a României. Formarea unui stat de drept, care se află în slujba cetăţeanului, a unui parlament întărit, oferirea de justiţie independentă şi responsabilă sunt primele obiective la care se înhamă Uniunea Social-Liberală.
Candidaţi comuni
 Conform protocolului semnat la nivel central, cele trei formaţiuni vor susţine un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al României, atât în cazul alegerilor anticipate, cât şi în al celor la termen. Candidatul ar urma să fie stabilit în urma unor sondaje, iar partea din alianţă care nu va da candidatul va da numele primului-ministru. Până atunci însă, a fost semnat un pact de neagresiune şi de colaborare în plan local şi în administraţia publică locală. La alegerile locale, PNL, PC şi PSD vor da candidaţi comuni pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene şi primari de reşedinţe de judeţ, dar şi liste comune pentru consiliile locale şi judeţene.  În judeţul Timiş, formula după care se vor stabili candidaţii nu este încă clarificată, urmând ca reprezentanţii celor trei partide să se aşeze la masa negocierilor. Trei liberali, trei conservatori şi şase social-democraţi vor participa la discuţiile privind candidaţii pentru preşedinţia CJ Timiş, Primăria Timişoara şi listele pentru CJ Timiş şi Consiliul Local Timişoara. Cert este că sondajele de opinie realizate de un institut agreat de toate cele trei partide vor clarifica din ce formaţiune politică vor veni candidaţii. Conform unui sondaj realizat deja, anul trecut, de PSD, social-democraţii ar sta mai bine în judeţ, în timp ce liberalii se situează mai bine în ceea ce priveşte candidatul pentru Timişoara. Până acum, singura candidatură deja anunţată pentru Primăria Timişoara îi aparţine chiar Mariei Grapini, preşedintele PC Timiş. Aceasta a declarat însă că i se pare normal, aşa cum s-a stabilit, ca sondajele de opinie să dea numele candidatului USL pentru Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii