Acasă Actualitate PNL Timiş face sondaje vizavi de intrarea la guvernare

PNL Timiş face sondaje vizavi de intrarea la guvernare

584
DISTRIBUIȚI

“Un prim-ministru liberal ar aduce garanţia, pe de o parte, a unei guvernări competente pentru România, în sprijinul cetăţenilor, iar pe de altă parte ar oferi şi suficientă garanţie că PNL ar fi respectat ca partid, că nu ar fi supus la diverse tentative de tipul celor care au mai fost văzute”, spune senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu
Se tot vorbeşte despre o posibilă colaborare între PNL şi PD-L, în ceea ce priveşte formarea noului guvern. PNL-ul spune, însă, că urmează să se discute dacă participă la discuţii pe această temă, dar numai dacă prim-ministrul vine din partea liberalilor. “A apărut o mare agitaţie legată de posibilitatea cooperării cu PD-L, în vederea guvernării. Aceste discuţii nu ţin, în nici un caz, de o soluţie politică corectă, ci, pur şi simplu, sunt bârfe, zvonuri, şuşanele. PNL are o conducere aleasă democratic, care are obligaţia să supună votului o strategie. Această strategie va fi dezbătută în delegaţia permanentă, care este singura ce poate lua o decizie legată de acest subiect”, a spus deputatul PNL de Timiş Horia Cristian. Mai mult, acesta a realizat un sondaj telefonic, pe un eşantion de 4.000 de persoane, care au votat cu Crin Antonescu, pentru a vedea ce cred ei despre această chestiune. “Aştept să primesc, din moment în moment, rezultatele unui sondaj de opinie făcut pe 4.000 de apeluri, cărora li s-a pus întrebarea simplă: dacă PNL ar trebui să intre la guvernare alături de PD-L. Este foarte greu să ştim ce doresc cei 4.000 de votanţi din Timişoara. În acest moment, aşteptăm să vedem ce gândesc cei care ne-au votat. 4.000 este un eşantion destul de bun şi cred că ne putem face o idee foarte clară. Din câte ştiu eu, nu s-a făcut nici o ofertă oficială PNL pentru un plan de guvernare”, spune Horia Cristian.

“Acordarea funcţiei de prim-ministru Partidului Naţional Liberal”
Senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu spune că… dacă ar fi să fie… nu oricum, ci cu condiţiile puse de PNL şi prim-ministru liberal. “Noi considerăm că un prim semn de deschidere din partea preşedintelui Traian Băsescu şi PDL ar fi retragerea mandatului pentru Liviu Negoiţă. PNL doreşte să participe la discuţii privind orice formulă de constituire a unui guvern care să scoată România din criză şi care să asigure evoluţia democratică a ţării, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, în sensul cel mai plin al termenilor, dar că nu acceptă să participe la guvernare alături de PD-L decât cu garanţii puternice că lucrurile vor decurge corect în relaţia de guvernare şi nu ca în experienţele anterioare, iar aceste garanţii se consideră a fi rezumate în acordarea funcţiei de prim-ministru Partidului Naţional Liberal. În Consiliul Naţional Executiv au fost puţini preşedinţii de filiale care au exprimat ideea de intrare la guvernare şi fără funcţia de prim-ministru la PNL. Luni, la Delegaţia Permanentă, vom avea un upgrade la tot ce s-a făcut cunoscut ca punct de vedere al PNL, până în prezent”, spune senatorul PNL Nicolae Robu.

Crin Antonescu – bun de prim-ministru
Nicolae Robu este de părere că preşedintele PNL la nivel naţional, Crin Antonescu, ar fi un bun prim-ministru. “Cu un prim-ministru liberal, cred că trebuie discutat cu PD-L asupra unei formule de guvernare. Un prim-ministru liberal ar aduce garanţia, pe de o parte, a unei guvernări competente pentru România, în sprijinul cetăţenilor, iar pe de altă parte ar oferi şi suficientă garanţie că PNL ar fi respectat ca partid, că nu ar fi supus la diverse tentative de tipul celor care au mai fost văzute. Eu cred că dacă mergem cu un prim-ministru PNL electoratul subscrie la o asemenea decizie. Nu mă aştept ca PD-L să accepte. Dar dacă s-au trezit în al 12-lea ceas, poate vor accepta. Noi avem datoria să avem această deschidere. Dar nu sunt de acord ca, de dragul unor portofolii ministeriale şi de dragul unor funcţii deconcentrate, noi să abdicăm de la principiile noastre şi să acceptăm guvernarea în orice condiţii. Abia atunci ne-am dezamăgi electoratul, dacă am face un astfel de compromis – să mergem al guvernare fără a avea garanţii pentru electorat şi pentru noi”, a mai spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii