Acasă Actualitate PNL Timiş şi-a ales delegaţia care va merge la alegerile de la...

PNL Timiş şi-a ales delegaţia care va merge la alegerile de la nivel central

379
DISTRIBUIȚI

La PNL Timiş a avut loc, zilele trecute, Delegaţia Permanentă. Delegaţie permanentă care să valideze numărul şi numele candidaţilor la congresul de alegeri şi să înceapă să-şi prezinte oficial candidaturile cei care vor candida la preşedinţia organizaţiei judeţene. Şi-a prezentat candidatura Nicolae Robu (actual preşedinte interimar al PNL Timiş), Sorin Supuran şi surpriză… Dan Bara. S-a votat cu peste 56  de voturi să se susţină Crin Antonescu, cu moţiunea pentru preşedinţia PNL la nivel naţional. A fost un vot consultativ, nu imperativ. S-a dorit să se vadă cine agreează această idee. Problema a fost că pe marginea acestei explicaţii s-au mai aprins spiritele. 27 de membri, plus încă şase va avea delegaţia care se va prezenta la congresul extraodrinar PNL de la Bucureşti, ce se va desfăşura începând cu 5 martie.

“Majoritatea covârşitoare a membrilor delegaţiei au optat pentru alegerea preşedintelui PNL pe principiul moţiunii”

“Sâmbătă, 20 februarie 2010, a avut loc şedinţa Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Timiş. În cadrul acesteia a fost aprobată lista delegaţilor PNL Timiş la Congresul PNL din 5-7 Martie 2010 şi stabilit prin vot punctul de vedere al delegaţiei privind modul de alegere a preşedintelui partidului şi a Biroului Politic Central. Majoritatea covârşitoare a membrilor Delegaţiei au optat pentru alegerea preşedintelui PNL pe principiul moţiunii, deci împreună cu echipa sa, aşa cum propune preşedintele PNL în exerciţiu, Crin Antonescu (au fost 56 voturi PENTRU (66 %), 25 voturi ÎMPOTRIVĂ (29 %) şi 4 ABŢINERI (5 %))”, spune senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Susţinătorii cei mai notabili ai principiului moţiunii au fost Nicolae Robu şi Viorel Coifan – învingători la vot, cu sprijinul aproape unanim al primarilor şi preşedinţilor de organizaţie. Cristian Buşoi, Horia Cristian, Liviu Borha, Sorin Supuran şi Ciprian Jichici fac parte dintre cei care doresc vot uninominal şi nu sunt adepţii principiului moţiunii, adică să voteze preşedintele împreună cu echipa.

“Au fost discuţii animate în cadrul organizaţiei, arătând interesul membruilor PNL faţă de modalităţi de alegere şi faţă de candidaturile prezentate”

“Delegaţua permanentă a PNL Timiş a avut drept scop validarea componenţei delegaţiei filialei judeţene a PNL la congresul extraordinar al PNL, discutarea diverselor soluţii privind alegerea preşedintelui şi a biroului permanent, cât şi prezentarea candidaturilor (lista rămânând deschisă) pentru alegerile interne la nivel judeţean, din aprilie 2010. Au fost discuţii animate în cadrul organizaţiei, arătând interesul membruilor PNL faţă de modalităţi de alegere şi faţă de candidaturile prezentate”, spune Viorel Coifan, vicepreşedinte PNL Timiş. “Au fost discuţii. Nu sunt certuri, doar că există totdeauna dezbateri atunci când sunt subiecte discutate mai serios. Există o diferenţă de opinie vizavi de modificarea statutului,. Eu susţin votul uninominal, pentru că sunt două idei fundamentale pe care se bazează liberalismul – liberalism şi competiţie”, spune Sorin Supuran – unul din candidaţii la şefia PNL Timiş.

Dan Bara: “Este o intenţie. Nu e nimic oficial. Mai vedem”

Candidaturile se pot depune cu 48 de ore înainte de alegerile judeţene. 21 martie e data alegerilor pentru şefia PNL Timiş. Unul dintre cei care şi-a exprimat intenţia de a candida este Dan Bara. ”Este o intenţie. Nu e nimic oficial. Mai vedem. De fapt, nicio candidatură nu e oficială. La momentul respectiv, vom vedea. E foarte important ce se va întâmpla în competiţia dintre cele două generaţii, eu fiind adeptul generaţiei tinere. Eu am un program şi un proiect, după proiectul meu de lucrează la reconstrucţia filialei Timiş. Proiect început din 2008, când preşedinte era Cioroianu. Dacă cei care candidează urmăresc în continuare proiectul meu, mă voi hotărî dacă candidez sau nu”, spune Dan Bara.

Comentarii

comentarii