Acasă Politica PNL Timiș acuză USR că are derapaje democratice

PNL Timiș acuză USR că are derapaje democratice

DISTRIBUIȚI

Într-o poziție oficială, PNL Timiș acuză USR că are derapaje democratice într-un comunicat de presă în care nu uită, la rândul său, să analizeze persoanele numite de formațiunea politică aflată la conducerea Primăriei Timișoara, așa cum partidul vizat o făcuse în urma cu o zi. Disputa “partenerilor” locali USR și PNL pare să se amplifice.

Liberalii sar în apărarea fostului primar, Nicolae Robu, într-o poziție care pare să arate că acesta e din nou în prim plan în strategia partidului.

“Atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR”, se spune în poziția PNL Timiș.

Formațiunea liberală cade in același “păcat” și analizează, la rândul ei, personalul angajat de USR.

” În schimb, ce știm cu toții, și ceea ce reprezintă doar vârful aisbergului combinațiilor USR-iste, este că: Jahn Catalina a devenit director adjunct printr-un concurs organizat ilegal, fără a se ține cont de prevederile OG 109/2011. După intrarea pe fir a DNA, aceasta și-a dat demisia; La Colterm, Dominic Fritz l-a adus ca director general pe Bogdan Nanu, condamnat penal pentru fraudarea unei firme private; Șeful de cabinet al lui Fritz, Dan Reșitnec și-a angajat iubita pe un post special conceput pentru ea.  La tratament abuziv sunt supuși și funcționarii din Primăria Timișoara deoarece șefii USR fac ”dreptate” trecând peste instituțiile abilitate să dea sentințe sau să facă acuzații. Din acest punct până la tribunalele poporului sau la organizațiile paramilitare din anii 30, din Germania, mai e un pas”, conform PNL Timiș.

Din nou, Nicolae Robu este apărat.

“Fostul primar PNL al Timișoarei este atacat în mod josnic pentru că, în ultimii ani, și-a permis să critice minciunile și deciziile greșite ale administrației USR. De fapt, întreaga miză a acestui atac violent este legată de spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei. USR-iștii nu se mulțumesc să calomnieze un om politic, ci își revarsă ura și asupra funcționarilor din Primăria Timișoara, dând verdictul că sindicatul legal înființat este toxic. La USR, agresivitatea și violența verbală au devenit mod de lucru deoarece, pentru conducerea acestui partid, înțelegerea, negocierea, bunul simț și dialogul sunt doar niște noțiuni abstracte. Dominic Fritz se simte lezat că este asociat cu presupusul bunic nazist dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia”, se mai spune în poziția liberalilor.

La final, aceștia fac apel la spiritul civic timișorean. “Deoarece Timișoara este o comunitate recunoscută pentru spiritul civic și buna înțelegere, cerem liderilor și membrilor USR să oprească spirala violenței care, de la nivelul limbajului și al declarațiilor politice, poate trece foarte ușor la nivel fizic. Pericolul este iminent și PNL nu poate fi de acord cu acest mod de a face politică și administrație.”, se mai spune în poziția exprimată.

Comentarii

comentarii