Acasă Actualitate PNL Timiș analizează discursul lui Fritz, de la prezentarea celor trei ani...

PNL Timiș analizează discursul lui Fritz, de la prezentarea celor trei ani de mandat: ”Constatăm că tehnicile de dezinformare a timișorenilor se acutizează de la o zi la alta”

DISTRIBUIȚI

Discursul primarului Dominic Fritz, prezentat membrilor și fanilor partidului, în seara de joi, a fost despicat în patru de cei de la PNL Timiș, ei au analizat afirmațiile acestuia, mai ales pe partea de fonduri europene. Despre anunțul primarului, liberalii spun că e un banc de la Radio Erevan, iar prezentarea a fost făcută pe principiul ”mulți văd, puțini pricep”.

”De fapt, pare un banc de la Radio Erevan, după stilul nu a crescut, ci a scăzut. Din dorința de a prezenta cât mai atractiv cifrele, bazându-se probabil și pe faptul că ”mulți văd, puțini pricep”, Dominic Fritz omite aspectele importante care ar explica procentul de absorbție de bani europeni care crește de la o zi la alta în marketingul de campanie”, transmite PNL, după ce a analizat evenimentul colegilor de la USR și discursul actualului primar.
Liderul PNL Timiș, Alin Nica, spune că cei de la USR nu pricep ce înseamnă fondurile europene și cum funcționează acestea. De asemenea, subliniază că, de fapt, ei ar fi decontat facturile rezultate în urma muncii liberalilor din  vechea administrație.
”Oamenii care nu mai sunt așa de noi ai administrației USR fac o confuzie între perioada de contractare și perioada de decontare. O fi din neștiință, amatorism sau o impostură intenționată de manipulare a cifrelor? În cazul în care, poate, chiar nu cunosc cum stau lucrurile de fapt, le transmit că o fază este când atragi fondurile UE, când obții practic finanțarea, și alta este când încasezi. Cu ce se laudă ei de fapt? Administrația actuală a transmis spre decontare facturi de pe urma muncii administrației liberale condusă de Nicolae Robu. Acesta este adevărul, iar acea mândrie expusă în flyere despre reușitele din ultimii ani nu sunt decât artificii de imagine”, spune Alin Nica, președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.
Liberalii acuză că proiectele aferente fondurilor europene regionale de care a vorbit Fritz sunt, în realitate, cu excepția achiziției de tramvaie, la un procent de absorbție de sub 25%. În cazul achiziției de tramvaie noi, singurul lucru pe care primarul Fritz a trebuit să îl facă a fost să transmită la decontare facturile tramvaielor livrate, în condițiile în care finanțarea europeană a fost obținută în timpul administrației liberale, perioadă în care s-a realizat și licitația de furnizare și construcția primului tramvai conform specificațiilor.
Cei de la PNL mai susțin că actuala administrație a Timișoarei va pierde 113 milioane de lei pentru faptul că nu va reuși să finalizeze la timp proiectele cu finanțare europeană moștenite. 24 de proiecte sunt imposibil de finalizat până la 31 decembrie, 1 proiect este declarat de către ADR drept nefuncțional și două proiecte în valoare de peste 10 milioane de lei au fost reziliate.
”Constatăm că tehnicile de dezinformare a timișorenilor de către administrația Fritz se acutizează de la o zi la alta. Acum se prezintă informații parțiale și în documentele oficiale, cum este raportul unui primar. Realitatea este că administrația Fritz nu a fost în stare nici măcar să pună în funcțiune proiecte pentru care finanțarea a fost obținută de administrația liberală. Un exemplu major de incompetență este cel al autobuzelor electrice articulate, ce au fost livrate de către Ministerul Dezvoltării și care în proporție de 70% stau degeaba în depoul STPT pentru că administrația Fritz nu a reușit, în trei ani, să amplaseze stațiile de încărcare aferente, finanțate și ele din fonduri europene”, este declarația lui Alin Nica, președintele PNL Timiș.
Un alt exemplu, spun cei de la PNL, este cel prin care ”Fritz se laudă în raportul său cu 28 de proiecte “noi” cu finanțare diversă, omițând să spună că, dintre acestea, 11 se bazează pe documentații realizate, sau chiar contracte de execuție (ex: pasajul Solventul) de administrația liberală, iar 7 sunt depuse, contractate și vor fi implementate de către alte instituții decât Primăria Timișoara – spitale, universități ș.a.m.d.”

Comentarii

comentarii