Acasă Administraţie PNL Timiș, despre ședința AGA Colterm amânată: „Scopul nedeclarat – alegerea unui...

PNL Timiș, despre ședința AGA Colterm amânată: „Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei”

633
DISTRIBUIȚI

După mai multe reacții personale, neoficiale, împărtășite pe Facebook, reprezentanții PNL Timiș răspund criticilor lansate de Dominic Fritz, Ruben Lațcău și de alți membri USR PLUS care îi acuzau pe consilierii locali liberali că au boicotat adunarea generală a acționarilor (AGA) Colterm de marți, 21 septembrie. Scopul ascuns al acestei AGA, spun liberalii, a fost instalarea unui consiliu de administrație (CA) care să majoreze prețul gigacaloriei plătite de utilizatori.

Vă amintim că ședința AGA Colterm programată pentru marți, ora 17.00, trebuia să se desfășoare împreună cu o ședință extraordinară a Consiliului Local, convocată „de îndată” de primarul Dominic Fritz, cu doar patru ore înainte de desfășurarea acesteia. În plenul CLT, consilierii locali ar fi trebuit să adopte procedura de selecție a noilor membri ai CA-ului, iar în AGA să aprobe și numirea acestora. Liberalii și social-democrații au lipsit, la ora amintită fiind prezenți în sala de consiliu a primăriei doar 12 consilieri locali USR PLUS și Roxana Iliescu, PRO România. Fritz și Lațcău îi acuza în mod special pe liberali că „boicotează” AGA pentru că USR PLUS și PNL nu au căzut de acord cu numirile în CA.

O reacție oficială la declarațiile primarului și viceprimarului a venit un comunicat de presă semnat de Biroul de Comunicare al PNL Timiș. „Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru Certificatele Verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat “de îndată” Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei”, spun reprezentanții PNL Timiș.

Liberalii mai spun că „nu vor gira și nu vor susține niciun demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei, acestea fiind pare-se principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz”. Cât despre acuzele de „boicot”, liberalii punctează faptul că ședința AGA a fost convocată cu „3 ore înainte”. De notat că, de fapt, doar ședința CLT a fost convocată în aceeași zi. Totuși, o problemă care nu este atinsă de liberali ar fi faptul că nu cele două întruniri de marți nu s-au desfășurat și online.

„Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea și de a masca incompetența celor care ar trebui să găsească soluții la problemele timișorenilor. Din păcate, amatorismul și superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimțite de timișoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile”, mai adaugă PNL Timiș.

În continuare, liberalii vorbesc despre măsurile „socialiste” ale lui Dominic Fritz, despre amenda primită de Colterm și despre lipsa de comunicare în alianța cu USR PLUS. Iată și finalul comunicatului de presă semnat de Biroul de Comunicare al PNL Timiș:

„Constatăm cu regret că soluțiile lui Dominic Fritz și ale colegilor săi de partid sunt doar măsuri de stânga, socialiste, care prevăd împovărarea timișorenilor cu biruri tot mai mari. PNL este și va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, iar reprezentanții noștri nu vor susține creșteri  nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife, pentru că avem convingerea că există soluții inteligente la orice problemă.

Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească.

De asemenea, nu putem accepta să aflam din presă sau de pe rețele sociale despre deciziile colegilor de la USR+. Dacă suntem într-o coaliție, ar trebui să discutam și să găsim soluțiile împreună. Știm că dialogul nu este un punct forte al celor de la USR+, dar îi invităm să încerce măcar să îl practice în interesul comunității pe ai cărei bani își desfășoară aventura administrativă”.

Comentarii

comentarii