Acasă Actualitate PNL Timiș vrea pol politic de dreapta cu toate forțele politice, dar...

PNL Timiș vrea pol politic de dreapta cu toate forțele politice, dar cu Forța Dreptei e mai greu

DISTRIBUIȚI

Toți copiii rătăcitori sunt așteptați înapoi, să colaboreze pentru formarea unui pol de dreapta puternic, spune Alin Nica, șeful PNL Timiș. Iar cei de la PMP sunt din ”osul” PDL, deci se pot reînoarce la PNL. Mai greu e cu Forța Dreptei, care e formată din liberalii plecați cu Ludovic Orban, formațiune cu care ar vrea să colaboreze PMP, aripa Tomac.

La doar o zi după anunțarea parteneriatului cu PMP, liderul celeilalte facțiuni, Eugen Tomac, l-a acuzat pe liderul PNL de dezinformare.

”Preşedintele organizaţiei PMP Timiş este domnul Claudiu Mihălceanu, primarul celei mai mari comune din judeţul Timiş, Giarmata, şi nu a semnat niciun protocol cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, care s-a pus într-o situaţie ridicolă din punctul meu de vedere. Este inacceptabil ca un partid democratic, aflat la guvernare, să cadă atât de jos încât să vină cu asemenea dezinformări”; a spus Tomac, conform stiripesurse.ro

De cealaltă parte, Nica spune că nu a discutat cu facțiuni, ci cu reprezentanții statutari ai PMP.

”N-am discutat cu o aripă sau alta, am discutat cu președinții statutari ai cu conducătorii statutari ai filialei care în bloc au spus clar că ei optează pentru deschiderea discuțiilor în vederea unei colaborări anul viitor cu noi, cu PNL-ul și nu cu USR, respectiv cu Forța Dreptei. E o notă discordantă pe care filiala Timiș a PMP o face în raport cu ceilalți celelalte filiale de la nivel național. Dar chestiunile acestea  țin de bucătăria lor internă și cred că ei ar putea să răspundă mult mai aplicat pentru noi”, a declarat Nica despre alianță.

El a spus că e dispus la orice colaborare cu forțe politice de dreapta, pentru crearea unui pol politic. Mai dificil e cu Forța Dreptei.

”Din perspectiva noastră, noi suntem deschiși la orice co-cooperare cu forțe democratice care sunt reprezentate în județul nostru, astfel încât să maximizăm rezultatul electoral anul viitor. Iar par Partidul Mișcarea Populară este destul de apropiat de noi ca viziune și ca ca și program politic, întotdeauna fii rătăcitori ai PNL-ului s-au întors până la urmă acasă. Iar cei de la forța Dreptei o vor face după ce se vor pocăi destul de mult, trecând prin purgatoriul irelevanței politice în perioada următoare. Din ce văd eu, în sondaje este în jur de 5%, s-ar putea bate pentru pragul electoral. Spre deosebire, Forța Dreptei e mult mai jos.”, a mai spus liderul PNL Timiș.

Comentarii

comentarii