Acasă Administraţie PNL Timișoara cere transparență din partea administrației Fritz în privința Colterm. Cosmin...

PNL Timișoara cere transparență din partea administrației Fritz în privința Colterm. Cosmin Tabără: „Aici nu este vorba despre acuze, este vorba despre realitate”

824
DISTRIBUIȚI

Liberalii din Timișoara, în frunte cu președintele organizației, viceprimarul Cosmin Tabără, cer transparență în privința strategiei adoptate de administrația Fritz pentru compania Colterm. Tabără vrea ca directorul societății, membrii consiliului de administrație și conducătorii primăriei să prezinte, într-o conferință de presă, toate cifrele care privesc producția de căldură. Invocând dificultățile care se prevăd pentru această iarnă, președintele PNL Timișoara le recomandă celor invocați anterior să asculte și punctele de vedere ale liberalilor, mai ales că, până acum, deciziile legate de Colterm au fost luate după cum au dorit cei de la USR PLUS.

„Cred că e momentul ca cei care au în mână frâiele Colterm, director, membri CA, dar și cei care răspund public de această societate să iasă într-o conferință de presă și să explice cetățenilor ce se întâmplă cu adevărat. A trecut mai bine de un an de la alegeri, o vară în care trebuia executate lucrări de reabilitare a rețelei. Este momentul de a ieși de după cortina rețelelor sociale, de a lăsa la o parte comunicatele și de a-și asuma cu responsabilitate problemele. Cetățenii trebuie să știe cât este costul de producție a gigacaloriei, în condițiile folosirii gazului sau al cărbunelui, care este situația reală, când vor primi timișorenii agentul termic îndestulător pentru a trăi decent iarna aceasta. Avem școli închise din cauza lipsei căldurii, avem spitale cu oameni bolnavi care au nevoie, pe lângă tratamentul adecvat, de căldură. Nu ne putem ascunde doar în spatele comunicatelor făcute din birouri și postate pe facebook! Asumarea înseamnă înfruntarea și explicarea realității”, transmite Cosmin Tabără, liderul PNL Timișoara.

Viceprimarul Timișoarei a precizat că este nevoie să se prezinte, prin intermediul presei, întreaga realitate, pentru a înfrunta întrebările și nedumeririle cetățenilor. „Aici nu este vorba despre acuze, este vorba despre realitate. Este obligatoriu de a prezenta timișorenilor planul existent pentru reintrarea în normal, tensiunile în rândul cetățenilor sunt mari, nemulțumirile cresc și acestea duc la stări de incertitudine”, mai spune Tabără. 

„Ne-ați spus mereu că vă asumați strategia pentru Colterm! V-am crezut și v-am acordat întreaga încredere! V-am dat posibilitatea de a pune propria conducere la societatea de termoficare, inclusiv membrii în CA. Acum vă cer doar să ne prezentați public, nouă, dar și timișorenilor, strategia Colterm și perspectiva de a depăși această iarnă! V-am asigurat de întregul nostru suport, o fac și acum, în măsura în care considerați că este nevoie și de altă părere”, este mesajul transmis de către liderul liberal.

Comentarii

comentarii