Acasă Actualitate Poate începe proiectarea zonei „Oituz – Popa Șapcă”. Contract de peste 150.000...

Poate începe proiectarea zonei „Oituz – Popa Șapcă”. Contract de peste 150.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că a fost finalizată și etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitației pentru achiziționarea serviciilor de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Oituz-Popa Șapcă”, care prevede o suprafață de 16,7 hectare, delimitată de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade.

Așa cum reprezentanții anunțau încă din februarie, singura firmă care a depus ofertă este SC AGORAPOLIS SRL. Se pare că aceasta a fost aprobată, prețul rămânând cel estimat la începutul licitiației, de 151.260,50 lei, fără TVA. Durata contractului este de 12 luni. Pe lângă PUZ-ul efectiv, câștigătorul licitației trebuie să elaboreze și Regulamentul Local de Urbanism aferent acestuia.

„În primul rând, este vorba de primul contract semnat de administrație, din anul 2015, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în regim de investiție propriu. Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, care deține o mare parte din parcelele studiate. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios.” declară Arhitectul-Șef al Municipiului Timișoara, Gabriel Almăjan.

Reprezentanții primăriei amintesc și ce alte investiții face municipalitatea în zonă: „Primăria Municipiului Timișoara are în execuție noul campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în acea zonă în dezvoltare. Alte investiții în implementare sunt cele ale Universității de Vest: extinderea Facultății de Arte și Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și a Facultății de Muzică și Teatru, precum și clădirea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu”.

De asemenea, aceștia explică și ce presupune PUZ-ul licitat: „Va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete, o parcare supraterană cu 5 etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă. Pentru traversarea străzii Popa Șapcă, arteră în mod curent aglomerată, va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al UPT/UVT, de pe bulevardul Vasile Pârvan. Serviciile care vor fi executate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație, etc.), dar și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare”.

Comentarii

comentarii