Acasă Actualitate Podurile sunt ieftine, aşa că primarul Nicolae Robu vrea să construiască trei

Podurile sunt ieftine, aşa că primarul Nicolae Robu vrea să construiască trei

322
DISTRIBUIȚI

pod din timisoara peste riul begaÎn Timişoara se vor înmulţi podurile peste Bega, pentru că sunt ieftine şi decongestionează traficul auto urban. Primul va fi Jiul şi va începe să se construiască în 2017, după care vor mai urma poduri la ILSA, Behela şi Solventul.
„Am fost indus în eroare când am venit eu primar, că un astfel de pod ar costa foarte mult şi că de aceea nu s-au construit. De fapt, nu sunt chiar atît de scumpe şi mă mir că nimeni nu s-a apucat să construiască nici măcar un astfel de pod”, spune primarul Nicolae Robu.
Podul peste Bega de la Jiul se va construi în prelungirea pasajului Jiul şi va face legătura între bd. Republicii – Splaiul Titulescu, partea dinspre Piaţa Kulte. Primăria a primit studiul de fezabilitate pentru Podul Jiul şi urmează ca în proxima şedinţă de Consiliu Local să fie supus spre aprobare şi implicit să se dea undă verde pentru etapa a doua, de elaborare a proiectului tehnic.
Potrivit edilului, deîndată ce va fi gata proiectul tehnic, primăria va da drumul la licitaţia pentru execuţie, ceea ce înseamnă că în 2017 se va lucra în sfârşit, după 50 de ani, la realizarea unui noi pod peste Bega.
În 2015, municipalitatea a început demersurile pentru realizarea podului, fiind iniţiată procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare, câştigată de o firmă vieneză care are sucursală la Bucureşti.
Podul Jiul va fi prevăzut cu patru benzi de circulaţie, cu piste de biciclete pe fiecare sens şi trotuare care să asigure fluenţa circulaţiei persoanelor şi vor exista şi facilităţi adaptate pentru persoanele cu handicap.
Nicolae Robu spune că sunt două variante pentru Podul Jiul, el insistând să aibă şi un aspect deosebit, pentru că podurile, dincolo de calitatea lor că leagă malurile unei ape, trebuie să aibă şi o valoare estetică, în orice oraş.
Investiţia va costa între ceva peste două milioane de euro şi ceva peste trei milioane de euro, în funcţie de variantă, cu bani de la bugetul local.

Comentarii

comentarii