Acasă Sport Poli joacă în Giuleşti, pe un stadion pe care se simte ca...

Poli joacă în Giuleşti, pe un stadion pe care se simte ca acasă

316
DISTRIBUIȚI

Poli Timişoara se simte foarte bine, în ultima vreme, pe terenul celor de la Rapid Bucureşti, vicecampioana Ligii I câştigând şase puncte în ultimele două sezoane în Giuleşti. Chiar dacă galeriile celor două echipe sunt înfrăţite, pe teren vom asista la o dispută încrâncenată pentru adjudecarea celor trei puncte puse în joc, atât Poli, cât şi Rapid fiind implicate în lupta pentru câştigarea titlului în Liga I. Meciul are loc vineri, de la ora 20.30, fiind transmis în direct pe Antena 1.
În urmă cu doi ani, Poli se impunea la limită, cu 1-0, pe terenul giuleştenilor, victoria fiind semnată prin golul lui Arman Karamyan. Peste un an, acelaşi Arman Karamyan le-a administrat două goluri „fraţilor” din Giuleşti, pentru un memorabil 2-0 pentru Poli. Jucătorul în cauză a părăsit Poli în această iarnă, preferând să evolueze, împreună cu fratele său geamăn, pentru Steaua Bucureşti. În jocul de astăzi, pentru Rapid ar putea evolua şi Dacian Varga şi Tibi Bălan, cei doi internaţionali transferaţi în urmă cu câteva zile de formaţia bucureşteană de la Vasile Şiman. Dacian Varga a evoluat în câteva jocuri şi pentru Poli, în perioada în care echipa era pregătită de Duşan Uhrin. Acesta a şi fost unul dintre actorii principali când Poli s-a impus, în umă cu doi ani, în Giuleşti, evoluând aproximativ jumătate de oră pentru bănăţeni. Pentru Dacian Varga, Poli a purtat o serie de negocieri în ultimul an de zile, dar Marian Iancu nu a reuşit în niciun fel să-l convingă pe Vasile Şiman să-i permită jucătorului să aleagă Timişoara în detrimentul Unirii Urziceni sau, mai nou, Rapidului. Pentru Poli Timişoara nu va evolua Cociş, ultimul fotbalist transferat de Poli, acesta mai trebuind să stea pe tuşă cel puţin două săptămâni, din pricina unei accidentări la unul dintre braţe.
Dacă Poli nu va câştiga niciun punct pe terenul giuleştenilor, situaţia antrenorului Ioan Ovidiu Sabău are toate şansele să se înrăutăţească. Chiar dacă Marian Iancu a declarat de mai multe ori că îl susţine pe Sabău, chiar dacă acesta este huiduit de mulţi dintre spectatori, s-ar putea ca răbdarea acestuia să dureze mai puţin decât s-ar fi aşteptat şi cei mai încrezători susţinători ai „Moţului”.

Comentarii

comentarii