Acasă Sport Poli Timişoara este cea mai grea echipă din Liga I

Poli Timişoara este cea mai grea echipă din Liga I

373
DISTRIBUIȚI

Poli Timişoara este o echipă cu greutate şi la propriu şi la figurat. Lotul lui Ioan Ovidiu Sabău este cel mai scump din Liga I, dar şi cel mai greu, dacă ar fi să-i punem pe cântar pe Pantilimon şi colegii săi de echipă. „Păsărilă”, aşa cum îi spun suporterii lui Pantilimon, este cel mai greu din lotul celor de la Poli, acesta cântărind 100 de kilograme, la o înălţime de 2,03 metri. Adrian Chiţu se situează la polul opus, acesta având doar 61 de kilograme, fiind cel mai uşor fotbalist din lotul celor de la Poli. Într-un clasament al „greilor” de la Poli Timişoara, Pantilimon este urmat de cinci fotbalişti care nu sunt originari din România. Îi amintim aici pe Dare Nibombe (91 kg), Dede (90 kg), Magera, Supic şi Kozak (ultimii trei cu 87 kg). Cel mai greu fotbalist din liga lui Mitică este tot un stranier, sârbul Zarko Markovici, fundaşul celor de la gaz Metan Mediaş cântărind 102 kilograme, cu două mai mult decât Pantilimon, cel care îl urmează în acest clasament. Trebuie menţionat că sârbul este mai înalt decât Pantilimon cu un centimetru, fiind de altfel cel mai înalt jucător din Liga I.

Poli Timişoara are cel mai greu lot din Liga I, cu o medie de aproape 79 de kilograme. Timişorenii sunt urmaţi în acest top al greutăţii de către ardelenii de la Gaz Metan Mediaş, a căror medie de greutate trece puţin peste 78,5 kilograme. Pe ultima treaptă a podiumului acestui clasament se situează moldovenii lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui lăudându-se cu o medie de puţin peste 76 de kilograme. Echipa cu cel mai uşor lot este Internaţional Curtea de Argeş, jucătorii antrenaţi de Ionuţ Badea adunând o medie de aproximativ 72 de kilograme, adică cu şapte kilograme mai puţin decât media celor de la Poli, „greii” Ligii I.
Cel mai uşor jucător din prima ligă este olteanul Cătălin Crăciun, tânărul mijlocaş cântărind doar 59 de kilograme. Acesta este urmat de un alt oltean, Constantin Gângioveanu, acesta având cu un kilogram mai mult decât colegul lui de echipă.
Poli Timişoara şi Gaz Metan Mediaş împart primele două locuri şi când vine vorba despre clasamentul în ceea ce priveşte media înălţimii fotbaliştilor, ardelenii lăudându-se cu o medie de 184,8696 cm, în timp ce timişorenii ajung la o înălţime de 184,5357 cm.

Comentarii

comentarii