Acasă Actualitate Poliţia Rutieră Timiş caută ţapi ispăşitori?

Poliţia Rutieră Timiş caută ţapi ispăşitori?

DISTRIBUIȚI

Reclamaţii suspecte, băgate în procesele-verbale ale poliţiştilor

Caz greu de catalogat, la Timişoara. Un tânăr s-a trezit că este citat la Poliţia Rutieră şi când s-a dus să vadă despre ce este vorba a avut surpriza vieţii. A fost anunţat că trebuie să predea carnetul de şofer, talonul şi asigurarea, pentru că a fost reclamat că ar fi lovit o maşină într-o parcare. Culmea, în momentul în care denunţătorul susţine că i-ar fi fost lovită maşina, timişoreanul îşi dădea liniştit atestatul la informatică. O confirmă dirigintele său şi mai mulţi colegi. Nimic nu a contat, însă, în faţa lui Adrian Guriţă, poliţistul care a întocmit procesul-verbal şi a dat o amendă de 536 de lei pe nişte vorbe. Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, comisarul Petru Rumega, recunoaşte că ar putea fi o problemă la mijloc şi îl sfătuieşte  pe şoferul ce se consideră nedreptăţit să conteste procesul-verbal.

Denunţuri supecte, ţipete şi poliţişti indiferenţi

Dorin Bordeaşu se simte nedreptăţit şi crede că maşina sa a fost aleasă aleatoriu de victima unui accident. Presupusul incident ar fi avut loc pe 10 mai, în parcarea din faţa Liceului „Grigore Moisil” din Timişoara. „Miercuri, pe 11 mai, am primit citaţia şi joi m-am dus la poliţie. Am rămas şocat. O doamnă ţipa la mine că i-am lovit maşina în parcare, iar soţul ei spunea că va avea grijă de mine. I-am spus domnului poliţişt că la data la care susţinea că i-am lovit maşina dădeam atestatul la informatică şi acest lucru îl pot confirma toţi colegii mei şi dirigintele. Nu au vrut să mă asculte şi m-au pus să semnez un proces-verbal cu care nu aveam cum să fiu de acord. Maşina mea nu are nicio lovitură, nimic, dar ei mi-au arătat o mică zgârietură, care cred că este acolo de mai bine de doi ani. Cred că mi-au văzut maşina parcată acolo şi s-au gândit că au pe cine să dea vina”, ne-a spus Dorin Bordeaşu, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara.

Reclamaţia – diferită de procesul-verbal

Tânărul susţine că poliţistul a acceptat şi compromisiuri doar pentru a termina rapid cazul. „Maşina mea are numărul TM 49 BCD, iar în plângerea doamnei care susţine că am lovit-o în parcarea din faţa liceului apărea TM 48 BCO. Au schimbat în procesul-verbal şi au zis că este vorba de o greşeală. Degeaba le-am explicat că marţi, la ora 9.50, eram în timpul examenului care a ţinut până la 11, poliţistul mi-a spus că el aplică legea”. Mircea Lupşe, dirigintele tânărului, confirmă povestea. „Marţi, între orele 8 şi 11, elevul Dorin Bordeaşu, a susţinut atestatul la informatică. Au avut o scurtă pauză în această perioadă, dar, din câte cunosc, elevii au rămas în clase”, spune Lupşe.

Singura rezolvare, la Judecătorie

Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, comisarul Petru Rumega, îl sfătuieşte pe tânărul şofer să conteste procesul-verbal întocmit de subalternii săi. „Temeinicia sau netemeinicia procesului-verbal de contravenţie poate fi stabilită doar de către judecător. Nu mă pot pronunţa, dar poate fi o chestiune periculoasă, se poate întâmpla ca reclamantul să nu spună adevărul. Poliţistul trebuie să-şi facă datoria pe probe concrete şi să încheie actele, dacă nu, este supus rigorilor legii. Îi recomand şoferului ce se simte nedreptăţit să conteste procesul-verbal la Judecătoria Timişoara”, ne-a spus Rumega.
 

Comentarii

comentarii