Acasă Eveniment Poliţistul culturist

Poliţistul culturist

DISTRIBUIȚI

Ridică 35 de tone la fiecare antrenament şi are 48 de centimetri circumferinţa bicepsului. Este poliţist şi zi de zi luptă cu infractorii şi are grijă ca legea să fie respectată. Îmbină culturistul cu poliţistul zi de zi şi îi reuşeşte tare bine acest lucru. De aceea, Petrişor Simu este… poliţistul culturist…
A început să practice culturismul în 1981
„Prima dată am făcut culturism în 1981. Primul meu concurs a fost în 1984, la Teatrul Maghiar din Timişoara. Am luat locul doi la juniori. Au urmat şi alte concursuri, la Arad, Satu Mare, prin 87… şi altele”, spune Petrişor Simu. Recent, a fost la un concurs în Ungaria, unde s-a clasat printre primii. Va continua să meargă şi la alte concursuri. Se antrenează la clubul CS Florin Teodorescu, situat în Sala Constantin Jude (fosta Sală Olimpia). Partener de antrenament şi sfătuitor, susţinător şi prieten este chiar Florin Teodorescu. Îl convinge să meargă mai departe, să se antreneze şi să participe la concursuri. „Din 1985 îl cunosc pe Florin Teodorescu. Ultimul meu concurs a fost în 1987, am suferit un accident, m-am dezechilibrat cu o bară şi am avut probleme la coloană. Am revenit în 2000, la CS Florin Teodorescu. De atunci mă antrenez cu Florin”, spune Petrişor Simu, poliţistul culturist.

„Un impact puternic pentru a continua sportul a fost chiar fiica mea, Andrada, şi Florin Teodorescu”
Petrişor Simu e poliţist din 1995. I-a plăcut şi a luat-o pe acest drum. Din ‘82 până la Revoluţie, a lucrat la Autoturisme. Acum o lună a fost la un concurs de culturism, la unguri şi s-a clasat pe locurile fruntaşe. „Nu mai este culturismul ce era odată. Masa musculară şi reliefarea sunt baza acum. Înainte era foarte mult pe definire şi vascularizare. Acum se cer toate. Petre s-a încadrat. A crescut, faţă de 84, cu 16 kilograme. Ca orice sport, şi culturismul este într-o evoluţie şi o schimbare totală. Însuşi Arnold Schwarzenegger spunea că nu a crezut că culturismul poate să ajungă în stadiul acesta, atât de avansat”, spune Florin Teodorescu, un fin cunoscător al culturismului, omul care a pus Timişoara pe harta culturismului mondial. De fapt, Teodorescu a participat la zeci de concursuri şi a şi organizat concursuri de talie mondială, cu participarea celor mai vestiţi culturişti de pe glob. „A fost singurul care m-a îndrumat şi ajutat, din toate punctele de vedere, foarte mult. Un impact puternic pentru a continua sportul a fost chiar fiica mea, Andrada, şi Florin Teodorescu… Se poate face sport de performanţă până la 70 de ani, chiar şi mai mult, dacă te întreţii”, spune Petrişor Simu.

Recomandă mişcare…
Oamenii pe care îi opreşte în trafic sau oamenii care au de-a face cu el în misiunile sale remarcă, de cele mai multe ori, masa musculară a poliţistului de la Moşniţa Nouă. Dar Petrişor Simu nu face bravadă de ea. Mersul la sală şi ridicatul de greutăţi reprezintă pentru el o pasiune, o relaxare şi… sănătate curată… „Impresionează masa musculară, dar nu numai asta contează. Cetăţenii remarcă, dar eu nu mă impun ca şi poliţist prin masa musculară. Recomand colegilor să facă mişcare. E benefică şi pentru organism, şi pentru psihic”, spune Petrişor Simu. De altfel, la sala al cărei administrator este Florin Teodorescu se antrenează oameni politici, comercianţi, intelectuali, muncitori, poliţişti, oameni din toate domeniile şi de toate categoriile sociale.

„Când se lăsa, îl impulsionam să vină la sală, să lase durerile de spate”
Florin Teodorescu l-a convins pe Petrişor Simu să continue, de fiecare dată când se lăsa de culturism, pentru o perioadă… „Când se lăsa, îl impulsionam să vină la sală, să lase durerile de spate. Am adus un aparat pentru partea lombară, care i-a făcut foarte bine şi i-au trecut durerile. Orice durere, nu trebuie lăsată. Acum e OK cu spatele şi în permanenţă mă trage să mă antrenez, că de doi ani jumătate a început să concureze din nou. Vom merge la concursurile din ţări străine. Sunt foarte avansaţi ei, dar nici noi, Timişoara, nu ne clasăm deloc rău. Impunem prin statui, bibliotecă, un imbold al lumii, suntem cunoscuţi ca şi promotori ai celor două grand – prix – uri, Cupa Libertăţii. Sunt sportivi care se pregătesc mult, ne programăm să nu coincidă concursul lor cu Cupa Libertăţii. Să vină şi ei aici”, spune Florin Teodorescu.

„Am timp să le fac pe amândouă”
Poliţistul culturist spune că se descurcă şi cu meseria de poliţist, şi cu pasiunea pentru culturism, deşi sunt două ocupaţii destul de solicitante. „Un antrenament durează două ore şi jumătate – trei ore pe zi. Zilnic, în afară de duminică. Masa trebuie să fie striată, înainte de un concurs, pregătirea pentru definire durează două luni şi jumătate – trei. Asta numai definire. Am timp să le fac pe amândouă. Petrec 8-9 ore la serviciu, trei ore le petrec, timp de 6 zile pe săptămână, în sala de sport, nu frecventez baruri, în sala de sport petrec majoritatea timpului. Chiar recomand tuturor poliţiştilor să meargă la sala de culturism, cel puţin de trei ori pe săptămână. În incinta poliţiei este sală de culturism, de altfel. Opt ore trebuie să fie asigurată odihna, neapărat, dacă nu impune serviciul alte situaţii, la care iau parte cam tot timpul”, spune Petrişor Simu.

„Sport pentru sănătate”
Următorul concurs la care va participa va fi în octombrie – Cupa Libertăţii şi urmează şi altele, în Ungaria, Italia şi Austria. „Am participat la vreo 11 concursuri, cu clasări fruntaşe – locurile 2, 3, diferite poziţii ale podiumului. O să concurez cât mă simt bine şi nu am probleme de sănătate. E un sport unde se poate concura şi arăta chiar bine şi la 60 de ani”, spune poliţistul culturist… „Sport pentru sănătate. Traversăm o perioadă de stres. Sportul într-o lume modernă. Un sport modern elimină stresul, care e o boală mondială. Sport şi sănătate”, spune Florin Teodorescu.

Comentarii

comentarii