Acasă Eveniment Poliţiştii cinstiţi din Vama Moraviţa au fost mutaţi la Cruceni, Lunga şi...

Poliţiştii cinstiţi din Vama Moraviţa au fost mutaţi la Cruceni, Lunga şi Deta

DISTRIBUIȚI

În vremea regimului comunist exista o manie a rotirilor de cadre, acest lucru presupunea ca un om cu funcţii importante să nu stea mai mult de câţiva ani pe acelaşi post. Aceşti oameni erau mutaţi, la un interval de câţiva ani, de pe un post pe altul. Noul şef al Poliţiei de Frontieră Timiş, Zoran Giurcovici, pare că a luat ceva din metodele regimului care a apus în România, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Rotirea de cadre – noua metodă a şefului IJPF Timiş

Miercuri, 13 aprilie, 4 agenţi şi doi ofiţeri de la Vama Moraviţa au fost delegaţi din punctul de trecere al frontierei mai sus-amintit. De menţionat este faptul că cei şase poliţişti nu au fost pe lista celor 40 de agenţi de frontieră care au fost săltaţi de mascaţi şi duşi la Bucureşti pentru audieri. Poliţiştilor nu li s-a dat nici o explicaţie, ei au fost înştiinţaţi printr-o hârtie că, începând cu data de 13 aprilie, urmează să fie detaşaţi la Lunga, Deta şi Cruceni.

Cine vine în locul celor şase poliţişti maziliţi?

 Zoran Giurcovici nu a vrut să comenteze în nici un fel aceste detaşări şi ne-a îndrumat către purtătorul de cuvânt al instituţiei pe care o conduce. Ciprian Gaic, ofiţer de presă în cadrul IGPF Timiş, spune că detaşările poliţiştilor sunt un lucru obişnuit şi nu au nici un dedesubt. ”Aceste detaşări au fost făcute pe o perioadă de 60 de zile. N este o retorogradare, nu este o mustrare, nu are nici o legătură. Astfel de detaşări au mai avut loc la inspectoratul nostru. În urmă cu 2 ani, au fost detaşaţi 30 de agenţi dintr-un loc în altul. După expirarea celor 60 de zile, aceşti poliţişti se vor întoarce din nou în Vama Moraviţa. În acest moment, nu vă pot spune cu certitudine cine va veni sau dacă va veni cineva în locul celor 6 poliţişti care au fost delegaţi”, spune Ciprian Gaic.

În luna februarie, 40 de poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de DNA

Aceste mutări sunt cu atât mai dubioase cu cât cei şase agenţi nu au fost implicaţi în scandalul mitei din vămi. La începutul lunii februarie, 40 de agenţi de frontieră au fost săltaţi de mascaţi şi duşi la Bucureşti, pentru audieri. Unii dintre aceştia au fost reţinuţi, alţii eliberaţi. Culmea este că unii dintre cei şase poliţişti detaşaţi au fost de serviciu chiar în dimineaţa în care autorităţile îi ridicau pe poliţiştii şi vameşii corupţi de la Moraviţa. Drept răsplată din partea şefilor, poliţiştii care nu au pus mâna pe bani au fost detaşaţi, la un interval de trei luni, fără nici un motiv sau vreo explicaţie.

 

Comentarii

comentarii