Acasă Actualitate Poliţiştii din Timiş sar în sus de bucurie

Poliţiştii din Timiş sar în sus de bucurie

306
DISTRIBUIȚI

Fiindcă Băsescu a decis să le taie 25% din salariu
Sindicatul Poliţiştilor din Timiş, poliţiştii aflaţi la pensie şi Alianţa Sindicatelor Timiş s-au reunit, marţi, 11 mai, la sediul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, cu sediul în Timişoara, pentru a-şi exprima revolta faţă de decizia Preşedinţiei şi Guvernului României de a reduce salariile cu 25% angajaţilor bugetari şi cu 15% a pensionarilor, la presiunea Fondului Monetar Internaţional. În Timiş, sunt 1.600 de poliţişti, iar conform declaraţiei preşedintelui României, Traian Băsescu, de la 1 iunie, la fel ca toţi bugetarii, vor primi mai puţin la salariu cu 25 de procente.

Suntem ca un câine la turmă…

“Noi, poliţiştii, suntem ca un câine la turma de oi, iar pentru ca acel câine să îşi facă treaba bine este obligatoriu să ai grijă de el, să îi dai hrană şi apă, ca să îi poţi cere în schimb ceva. În momentul în care nu-i dai, nu e bine deloc. Ne vom alătura masei de nemulţumiţi. Adevărul e că suntem deosebit de fericiţi că ne taie din salariu. De atâta sărit în sus de fericire, a început să cadă tencuiala de pe tavan şi, acum, dacă mergeţi la poliţie îi găsiţi sărind de mulţumire, gândindu-se că nu îşi vor mai putea plăti rata la bănci. Am vorbit cu colegii mei şi unul mi-a spus că, din salariu, îi va mai rămâne 200 de lei şi m-a întrebat: Ce va face atunci? Cum îşi va întreţine familia?”, a declarat, în mod plastic, Doinel Malcoci, preşedintele sindicatului poliţiştilor timişeni. Malcoci a şi făcut un calcul demonstrativ pe salariul lui, în valoare de 2.300 de lei, cu tot cu sporuri. Conform preşedintelui Băsescu, din acesta va fi tăiat 25%, adică vreo 600 lei. Din ce rămâne, Malcoci va mai plăti 400 la CAR şi 260 de euro la bancă.

E un genocid?

Sindicaliştii timişeni din sănătate sunt la fel de disperaţi, în primul rând, că sunt puţini, muncesc extrem de mult şi acum li se mai diminuează salariul cu 25%. “Vis-a-vis de casa de asigurări, media salariilor este de 700 de lei. Nu avem niciun fel de spo în afara sporului de vechime. În anul 2000, eram 200 de angajaţi la casa judeţeană din Timiş, când agenţii economici erau vreo 17.000 în Timiş, acum agenţii economici sunt vreo 30.000, toată lumea vine să plătească la casa judeţeană şi noi suntem 120 de angajaţi. Te mai miri de ce toată lumea se întreabă de ce e aşa debandadă la casa de asigurări. Cum să nu fie! Nu mai avem niciun punct de lucru în judeţ, din şapte câte au fost în 2000. Restructurările constante şi progresive ne-au adus aici. La salariile acestea nu mai stă nimeni”, a spus Elena Popa, preşedintele sindicatului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş şi reprezentanta Alianţei Sindicatelor Timiş. OADOR este şi mai dură. “Reducerea cu 25% a salariilor şi cu 15% a pensiilor reprezintă un genocid. Este ultima oară când mai putem face ceva, înainte de a fi desfiinţaţi. Cerem demiterea Guvernului României”, a declarat Teodor Raţiu, preşedintele OADOR.

Comentarii

comentarii