Acasă Actualitate Poliţiştii timişeni au confiscat 324 de grame de plante etnobotanice

Poliţiştii timişeni au confiscat 324 de grame de plante etnobotanice

DISTRIBUIȚI

În urma raziilor făcute în seara zile de 15 februarie, la mai multe magazine de plante etnobotanice din Timişoara, s-au constatat mai multe nereguli. Poliţiştii timişeni au confiscat 324 de grame de produse etnobotanice şi nouă comprimate. Valoarea mărfii se ridică la 13.000 mii de lei. Cele două magazine de la care au fost confiscate aceste produse aparţin unei firme din Braşov. În aceeaşi seară, de la aceeaşi firmă au mai fost confiscate încă 50 de kilograme de produse etnobotanice. Patronii respectivei firmei nu riscă nimic pentru că aceste produse care au fost ridicate de poliţişti vor fi distruse. Însă, dacă aceştia se mai încumetă să comercializeze astfel de plante etnobotanice, se vor alege cu dosare penale. Asta pentru că Guvernul României a decis ca din 15 februarie, un număr de 36 de plante şi substanţe etnobotanice să fie scoase în afara legii, iar stocurile rămase să fie distruse.

Razie în „magazinele de vise” din Lugoj

Poliţiştii lugojeni, împreună cu reprezentanţi ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi inspectori de la Garda Financiară, au controlat, luni seara, în jurul orei 18, două „magazine de vise” din Lugoj, de unde au confiscat 56 de plicuri cu substanţe interzise şi 27 de „batoane cu fitil”. Interdicţia privind comercializarea produselor etnobotanice a intrat în vigoare în data de 15 februarie, odată cu publicarea în Monitorul oficial a ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul a interzis vânzarea şi consumul produselor halucinogene, firmele distribuitoare având la dispoziţie zece zile pentru a distruge stocurile. Conform actului normativ, 27 de substanţe şi nouă plante cu efect halucinogen au fost introduse în categoria drogurilor şi nu mai pot fi deţinute şi comercializate.

Razie şi în Arad
 
Şi la Arad au fost efectuate razii la magazinele care comercializau produse etnobotanice. În cadrul acţiunilor organizate de către poliţiştii arădeni, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei de Sănătate Publică au fost verificate cele patru magazine care comercializau produse etnobotanice, existente în municipiul Arad. În urma controalelor efectuate a fost confiscată cantitatea de 0,460 kg de astfel de produse, în valoare de 5.000 lei.

Comentarii

comentarii