Acasă Sport Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de...

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori

DISTRIBUIȚI

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc în perioada 16 – 19 mai la București. Nu a fost nicio zi fără podium pentru scrimerii alb-violeți.

Politehnica Timișoara s-a deplasat cu 13 sportivi la Campionatul Național de floretă destinat seniorilor, care a avut loc în perioada 16 – 19 mai 2024, la București. Delegația a fost compusă din Rebeca Cândescu, Ingrid Miti Bikfalvi, Ecaterina Gorobeț, Karina Tal și Diana Șuta, respectiv Benjamin Bodo, Emanuel Cândescu, Tom Gomboș și Nikitas Gherman, Eugen Vadaniuc, Felix Dogariu, Mihnea Robănescu și Artiom Cecet.

În prima zi, Rebeca Cândescu și Ingrid Miti Bikfalvi au urcat pe podium la individual feminin. Duelul alb-violet din semifinale a fost câștigat de Rebeca Cândescu cu scorul de 15-7. În finală, aceasta a întâlnit-o pe Corbu Emilia, legitimată la CS Rapid București, în fața căreia a cedat cu 8-15. Rapidista trecuse în semifinale de Anca Săveanu de la CSA Steaua București. Astfel, Rebeca Cândescu a câștigat medalia de argint, în timp ce Ingrid Miti Bikfalvi a cucerit-o pe cea de bronz.

În a doua zi de competiție, Politehnica Timișoara s-a clasat pe locul 3 pe echipe. Rebeca Cândescu, Ecaterina Gorobet, Ingrid Miti Bikfalvi și Karina Tal au trecut în meciul pentru medalia de bronz de CSA Steaua București 2. Calificarea în finală a fost pierdută la o tușă, 41-42 contra CSA Steaua 1.

Băieții și-au măsurat forțele în a treia zi de concurs, iar reprezentanții Politehnicii Timișoara n-au rămas datori. Benjamin Bodo a ajuns până în ultimul act, unde a pierdut cu scorul de 4-15 în fața lui Alexandru Sîrb de la CSA Steaua. A câștigat medalia de argint, iar colegul său Tom Gomboș, a cucuerit-o pe cea de bronz pentru Politehnica Timișoara.

În ultima zi, CSU Politehica Timișoara a terminat pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul pe echipe. A fost un duel cu a doua echipă a clubului alb-violet, câștigat cu scorul de 45-37 de echipa formată din Benjamin Bodo, Emanuel Cândescu, Nikitas Gherman și Tom Gombol. Politehnica II a fost compusă din rtiom Cecet, Felix Dogariu, Mihnea Robănescu, și Eugen Vadaniuc. Ca la feminin, CS Rapid București a cucerit titlul național.

Antrenorul secției de scrimă a Politehnicii Timișoara este Livius Buzan.

Comentarii

comentarii