Acasă Actualitate Poliţia locală îl contrazice pe primar, în privinţa cerşetoriei

Poliţia locală îl contrazice pe primar, în privinţa cerşetoriei

DISTRIBUIȚI

După ce s-a lăudat că a eradicat cerşetoria, cel puţin din centrul Timişoarei şi că oricine doreşte se poate plimba nestingherit în vatra urbei, Poliţia locală îl contrazice oficial, iar noi, ca timişoreni, continuăm să ne izbim de ei, la aproape tot pasul.

Între Piaţa 700 şi Libertăţii îşi fac veacul o bătrână care locuieşte prin Freidorf, dar vine până aici să adune ceva creiţari, iar „orbul” care-şi recapătă lumina de fiecare dată când apare poliţia şi o întinde, scuturând din căciulă zecile de lei adunaţi, în jurul Direcţiei Fiscale de pe Gheorghe Lazăr nu prea poţi intra liniştit să-ţi achiţi obligaţiile fiscale, pentru că dai peste cerşetori ceva mai prevăzători, care au „supervizori” care-i urmăresc de la distanţă şi când văd că cineva le dă un leu, apar să-i colcteze, astfel încât un raid al poliţiei să nu le ia câştigul adunat în ziua de muncă. Apoi, în scuarul de la Spitalul Oftalmo din Piaţa 700, piedestalul monumentului este transformat în masă pentru prânzul cumpărat din banii adunaţi de astfel de exemplare.

În preajma patiseriilor nu scapi de femei cu prunci în braţe, toţi cei mici muşcaţi aprig de ţânţari, că te seacă uimirea cum de nu sunt pe fază cei care ocrotesc copiii! Şi aşa mai departe. Dacă primarul Nicolae Robu a fost mai norocos, trebuie să afle că restul timişorenilor mai au parte şi de ghinioane să fie agasaţi de cerşetori, chiar în zona centrală.

Nu dați bani cerșetorilor, deoarece în acest fel îi menținem în stradă! Aceștia câștigă sute de lei în doar câteva ore – http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3106

Publicată de Directia Politia Locala Timisoara pe Miercuri, 27 Iunie 2018

„Polițiștii locali au în atenție permanent situația persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului, acest aspect făcând parte din activitatea zilnică a polițiștilor locali care patrulează în oraș. Ca urmare a acțiunilor repetate, în urma constatărilor din teren ale polițiștilor locali, dar și cu sprijinul cetățenilor care au sesizat numeroase situații, numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii a scăzut simțitor de la an la an, în Timișoara. Dacă de exemplu, în primele cinci luni ale anului 2015 erau înregistrate un număr de 978 astfel de persoane, anul acesta, în aceeași perioadă, au fost înregistrați 408 cerșetori și oameni ai străzii. Acest fenomen este menținut în stradă, din păcate, și de unii cetățeni care le dau bani cerșetorilor, deși Poliția Locală a realizat numeroase campanii de informare explicând că nu este o soluție să li se ofere bani deoarece în acest fel îi menținem pe străzile orașului și sunt atrași și din alte zone să vină aici, iar uneori devin agresivi și nu folosesc acești bani pentru a se întreține ci, de cele mai multe ori, pentru a-și cumpăra alcool sau produse halucinogene, ori le sunt luați de alte persoane. În numeroase rânduri, Poliția Locală Timișoara a prezentat și cazuri în care au fost depistați cerșetori având sume mari de bani la ei, bani făcuți din cerșit, bani pe care o persoană care muncește cinstit nu îi face într-o lună de mers zi de zi la serviciu. Prezentăm din nou un caz, de această dată al unui bărbat de 51 de ani, de loc din județul Bistrița Năsăud, care poate fi observat aproape zilnic în intersecțiile aglomerate mai mărginașe. Acesta este preluat din stradă de fiecare dată de polițiștii locali. Deși se plânge că nu mai face banii de altădată, bărbatul reușește să strângă din cerșit, în doar două ore, suma de un 100 de lei și spune că veniturile zilnice ar fi și de 300 de lei dacă ar sta în stradă toată ziua. Deși legislația nu permite decât preluarea din stradă și predarea către centrele sociale, unde nu sunt obligați să rămână, și aplicarea de sancțiuni contravenționale, polițiștii locali vor continua să acționeze pe această linie pentru combaterea acestui fenomen. Facem așadar din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași în Timișoara din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Comentarii

comentarii