Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara a depistat peste 300 de terenuri posibil infestate cu...

Poliția Locală Timișoara a depistat peste 300 de terenuri posibil infestate cu ambrozie. Proprietarii riscă amenzi de mii de lei

509
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara anunță că au început să fie luate măsuri pentru combaterea ambroziei și a altor plante alergene. Conform reprezentanților instituției, pe terenurile care sunt în domeniul public se face cosire în mod periodic. În ceea ce privește terenurile private, Poliția Locală Timișoara a avut primul cuvânt de spus.

Polițiștii locali au identificat și transmis primăriei o listă cu 330 de terenuri care ar putea fi infestate cu ambrozie. Municipalitatea, la rândul ei, a trimis somații proprietarilor, iar aceștia trebuie ca până la începutul lui iulie să rezolve problemele. Între 1 și 15 iulie Poliția Locală va reveni la fața locului pentru constatări la fiecare teren în parte.

Proprietarii care nu s-au conformat vor primi un avertisment, urmat de sancționarea cu amendă. Cuantumul amenzii este între 1.000 și 5.000 de lei, pentru persoane fizice, și între 10.000 și 20.000 de lei, pentru persoane juridice.  

Comentarii

comentarii