Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara a împărțit, într-o săptămână, 145 de sancțiuni și 225...

Poliția Locală Timișoara a împărțit, într-o săptămână, 145 de sancțiuni și 225 de colante autoadezive șoferilor care au parcat neregulamentar

373
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara, în ultima perioadă, au reînceput să acorde atenție mașinilor parcate neregulamentar în zonele pietonale, în stațiile de transport public, pe pistele de biciclete, în intersecții sau pe locurile amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Numai în ultima săptămână, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale și 225 de colante autoadezive. „Fluidizarea traficului în zona centrală și redarea zonelor pietonale către cetățeni rămân în atenția polițiștilor locali”, asigură reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

„Zona centrală a municipiului rămâne una cu probleme din aceste puncte de vedere. Pe parcursul ultimei săptămâni,  au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 145 sancțiuni contravenționale și 225 colante autodezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități”, mai transmit reprezentanții instituției.

Cei care au oprit pe locurile destinate persoanelor cu handicap s-au ales cu amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, în timp ce ceilalți au scăpat mai ieftin, cu amenzi, în funcție de faptă, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis. O parte dintre ei, 40 mai exact, care încurcau circulația în trafic, s-au ales și cu mașina ridicată. Astfel de probleme au fost constatate de polițiștii locali în zone precum Poșta Mare, A. Pacha, Sergent Mușat, Regimentul 5 Vânători, Gheorghe Lazăr sau Piatra Craiului.

„Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni având în atenție fluidizarea traficului în zona centrală și redarea zonelor pietonale cetățenilor care vor să se deplaseze fără a fi deranjați de mașini”, dau asigurări reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii