Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara, amendată de Curtea de Conturi pentru că ține la...

Poliția Locală Timișoara, amendată de Curtea de Conturi pentru că ține la secret dosarul de angajare al directorului Attila Hajdu

DISTRIBUIȚI

Concursul controversat prin care fostul jandarm Attila Hajdu a fost ales director al Poliției Locale Timișoara este verificat de Curtea de Conturi Timiș.

Hajdu Attila, cel despre care Ziua de Vest scria că este favoritul primarul Dominic Fritz, a fost singurul care a trecut proba scrisă, fiind acceptat la concurs chiar dacă a fost trecut în rezervă din cauza unei afecțiuni medicale. Comisia de concurs a agreat examenul medical de specialitate efectuat de medicul de familie al candidatului, document care arată că acesta ar fi apt din punct de vedere medical. De asemenea, sindicatul salariaților din Primăria Timișoara au contestat dispoziția de alcătuire a comisiilor de concurs și de soluționare a contestațiilor, după ce primarul Dominic Fritz a refuzat să numească în cadrul celor două câte un polițist local propus de organizația sindicală.

Curtea de Conturi Timiș a amendat Poliția Locală Timișoara pentru că a refuzat să pună la dispoziția inspectorilor documentele referitoare la derularea concursului pentru angajarea directorului Attila Hajdu.

În cadrul misiunii „Audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Timișoara, pe anul 2021”, efectuată în perioada 02.05.2022-22.07.2022, echipa de audit a procedat concomitent, conform punctului 40 și 259 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Curţii de Conturi, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii de Conturi nr. 155/2014, la verificarea aspectelor sesizate prin petiţii adresate structurilor Curţii de Conturi, respectiv a verificat aspectele semnalate în sesizarea înregistrată la Camera de Conturi a județului Timiș sub nr. 19524/17.02.2022.

”Echipa de control a procedat la verificarea aspectelor sesizate prin Petiția înregistrată la Camera de Conturi Timiș sub nr. 19524/17.02.2022, în limita competențelor și a fondului de timp alocat, cu privire la următoarele aspecte: “…concursul nelegal organizat de primăria Timișoara pentru postul de director la poliția Locală Timișoara la care se știa deja cine va fi câștigătorul, așa cum rezultă din următoarele articole: Sindicatul din Primăria Timișoara contestă modul de organizare al concursul pentru noul director al Poliției LocaleAttila Hajdu, jandarmul trecut în rezervă din cauza unei afecțiuni medicale, este „apt din punct de vedere medical” pentru a conduce Poliția LocalăAttila Hajdu, ”bolnavul fost jandarm”, singurul care a trecut de proba scrisă la concursul pentru șefia Poliției Locale Timișoara; Așa a vrut Dominic Fritz. Șeful Poliției Locale Timișoara, ales de o comisie fără polițiști!.

Aspectele au fost sesizate de avertizorul de integritate Mirela Toc, cea care a fost dată afară din Primăria Timișoara pentru că a combătut ilegalitățile făcute de administrația Frtiz.

Faptele ilegale semnalate de presa din Timișoara nu au putut fi însă verificate  de inspectorii Curții de Conturi din cauza faptului că Poliția Locală nu la pus la dispoziția echipei de audit documentele solicitate.

”În baza prevederilor art. 5 alin. (1) și (2) din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, pct. 40 și pct. 259 din regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților specific Curții de Conturi, precum și valorificarea actelor rezultate din aceste activități, aprobat prin Hotărârea Plenului Curții de Conturi nr. 155/2014, s-a solicitat prin adresa înregistrată la Camera de Conturi Timiș sub nr. CCTM2022-53333/16.06.2022 și la UATM Timișoara sub nr. SC 2022-014897/16.06.2022: toate documentele cu privire la concursul organizat de Primăria Timișoara pentru postul de Director la Direcția Poliției Locale Timișoara (publicare anunț participare candidați, condiții de înscriere la concurs, Dispoziții privind componența comisiilor de concurs și de soluționare a contestațiilor, dosarele participanților la concurs, rezultate probe concurs-scris și oral, etc.)”, precizează Curtea de Conturi.

Deoarece până la finalul acțiunii de audit financiar Poliția Locală Timișoara nu a prezentat documentele solicitate, echipa de audit a procedat la sancționarea contravențională a entității cu suma 1.450 lei în baza PV contravenție nr. 2/21.07.2021.

Comentarii

comentarii