Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara: „Numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor în...

Poliția Locală Timișoara: „Numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor în ultimii ani”

959
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au depistat zeci de cerșetori și oameni ai străzii în prima săptămână din acest an. Au fost depistate 32 de persoane din aceste categorii, acestea fiind preluate de polițiștii locali și predate centrului social de pe strada Telegrafului. Poliția Locală Timișoara transmite că numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut în ultimii ani.

„Un aspect demn de menționat este acela că numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor în ultimii ani, ca urmare a intensificării patrulărilor pe această linie, în anul 2015 fiind înregistrate un număr de 2138 astfel de persoane, din care 1989 adulți și 149 minori. În anul 2016 au fost înregistrați 1071 cerșetori și oameni ai străzii, din care 928 adulți și 143 minori, iar anul trecut, în 2017, au fost înregistrate 931 astfel de persoane, din care 864 adulți și 67 minori”, transmit cei de la Poliția Locală Timișoara.

Pe lângă cazurile depistate de polițiștii locali, existând un echipaj care acționează zilnic pe această linie și care preia din stradă persoanelor semnalate de patrulele din teren, s-a acționat și la sesizările cetățenilor care au sunat la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 și au prezentat astfel de cazuri la care s-a luat măsura preluării din stradă și predării, după identificare și introducere în baza de date a Poliției Locale, la centrele sociale care au atribuții în consilierea în vederea integrării în societate a acestor persoane. Legea 155/2010 prevede, cu privire la aceste categorii, că polițiștii locali acţionează pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii.

 

 

Comentarii

comentarii