Acasă Actualitate Poliţia Locală Timişoara primeşte lefuri, iar atribuţiile i le fac voluntarii PNL

Poliţia Locală Timişoara primeşte lefuri, iar atribuţiile i le fac voluntarii PNL

784
DISTRIBUIȚI

În loc să scoată în stradă poliţiştii locali, în număr mai mare, pentru a vedea problemele oraşului, Nicolae Robu şi-a făcut echipă de 100 de voluntari liberali care îşi vor asuma câte 13 străzi pe care să le ia la bani mărunţi. Tinerii liberali vor trebui să noteze toate neregulile, de la starea clădirilor şi rampe clandestine de gunoi până la starea iluminatului public, după care vor trebui să sesizeze neregulile şi să urmărească gradul de soluţionare sau nesoluţionare.

Pe de altă parte, pentru că gunoaiele continuă să inunde Timişoara, indiferent de felul măsurilor (prea blânde şi tardive) luate până în prezent, primarul Nicolae Robu a anunţat că are un nou plan.

Pentru resturile casnice de mari dimensiuni (mobilier etc) va cere Retim să fixeze în patru puncte din oraş containere speciale de colectare.

Edilul spune că a primit aprobarea conducerii Retim de la Bucureşti pentru acest proiect-pilot şi că primăria are înţelegere cu ADID şi cu Retim în acest sens, unde se vor depune deşeuri mari, resturi de materiale de construcţie, obiecte casnice mari şi deşeuri vegetale (crengile de copaci rezultate din toaletarea spaţiilor verzi).

Primarul mai vrea şi montarea suplimentară a două noi tipuri de containere unde să fie colectate deşeuri electrice şi deşeuri periculoase, dar acest lucru se va face în urma unei licitaţii.

“Le punem (cetăţenilor, n.r.) la dispoziţie containere, primăria plăteşte ridicarea lor, numai să nu mai arunce pe unde îi taie capul. Vor fi un container pentru materiale de construcţii, unul pentru obiecte casnice mari şi un container pentru deşeuri vegetale, a declarat primarul Nicolae Robu. (…). Scoatem la licitaţie acum contractarea unui nou operator care să preia sistematic reziduuri care sunt depuse acum clandestin (…), deşeuri electrice şi deşeuri periculoase. (…), Să încetăm cu imaginea de oraş abandonat”, a detaliat edilul.

Primarul nu exclude ca noul proiect-pilot să nu atragă şi majorări de tarifare a gunoiului, deşi susţine că nu susţine scumpirea.

Comentarii

comentarii