Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara reacționează la acuzațiile de violență la adresa refugiaților: „Din...

Poliția Locală Timișoara reacționează la acuzațiile de violență la adresa refugiaților: „Din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen”

367
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara răspunde acuzațiilor de violență față de refugiați care i s-au adus într-o postare a „LOGS Grup de Inițiative Sociale”. Reprezentanții Poliției Locale transmit că singurele dovezi invocate sunt „declarații confuze și telefoane sparte”, menționând că, până acum, interacțiunile cu migranții s-au desfășurat în „cel mai pașnic mod”. Instituția nu exclude acționarea în instanță a grupului LOGS pentru prejudiciul de imagine pe care l-ar fi provocat.

Reamintim, într-o postare de duminică de pe pagina de Facebook a „LOGS Grup de Inițiative Sociale”, se arată: „Voluntarii LOGS Grup de Inițiative Sociale  au documentat aseară, alături de traducători de pashto episoade de violență din partea Poliției Locale din Timișoara, dar și Poliției de Frontieră care verifică zilnic documentele imigranților aflați în stradă”.

Răspunsul venit din partea Poliției Locale este următorul: „Direcția Poliția Locală Timișoara își exprimă public nemulțumirea și dezamăgirea cu privire la modul în care reprezentanții organizației «LOGS Grup de Inițiative Sociale» înțeleg să lanseze în spațiul public acuze nefondate din verificările noastre, referitoare la așa-zise agresiuni asupra unor migranți, bazându-se doar pe declarații confuze și telefoane sparte ale unor persoane care fac parte din categoria menționată”.

Polițiștii locali mai menționează că, încă de la ședința operativă din 13 noiembrie, li s-a dat ordin să facă verificări doar de la distanță și să evite perchezițiile corporale, din motive ce țin de răspândirea virusului SARS COV 2. „Teoretic aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condițiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen”, este una dintre concluziile reprezentanților instituției.

Aceștia mai amintesc că au existat situații în care „un echipaj de cinci polițiști locali a depistat și condus către Gara de Nord un grup de peste 50 de migranți, lucru care s-a întâmplat în cel mai pașnic mod fără să fie probleme de nicio parte, în caz contrar momentul care putea fi filmat inclusiv de migranți dacă erau tratați necorespunzător” și că „polițiștii locali nu acționează în civil, cu bastoane cu electroșoc și câini”.

Poliția Locală Timișoara mai amintește că a fost solicitată de cetățeni în mod repetat să intervină în zona Gării de Nord, după sesizări privind tulburarea liniștii și ordinii publice de către migranți, unii dintre ei provenind din centre precum Galați, Șomcuta-Arad, București și Giurgiu. Aceste acțiuni ar avea rolul de „a preveni orice fapte de natură contravențională sau penală care poate avea loc în zone în care se constată prezența de grupuri sau aglomerări de persoane, indiferent de țara din care provin, motiv pentru care astfel de acțiuni vor fi la fel dispuse și pe viitor”.

În final, reprezentanții Poliției Locale Timișoara transmit că nu exclud trimiterea în judecată a celor care lansează astfel de afirmații: „Referitor la acuzațiile lansate fără niciun fundament de reprezentanții organizației ”LOGS Grup de Inițiative Sociale”, Direcția Poliția Locală Timișoara își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pentru astfel de afirmații care aduc prejudicii grave unei instituții care încearcă să își facă doar datoria”.

 

Comentarii

comentarii