Acasă Actualitate Politicianul local cu „maxim tupeu” căruia Fritz se laudă că i-a stricat...

Politicianul local cu „maxim tupeu” căruia Fritz se laudă că i-a stricat „combinația” de 1.500 de euro pe lună dă replică: „Nu mă speriați, domnule «primar» USR!”

DISTRIBUIȚI

Marți, 17 mai, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, se lăuda cu faptul că a primăria a câștigat în instanță „împotriva unui politician local care, cu maxim tupeu, a vrut să ne oblige să-i închiriem în continuare un spațiu ultracentral în niște condiții ridicole”. În urmă cu două luni, când a început de fapt scandalul legat de spațiul de pe strada Alba Iulia, nr. 2, primarul făcuse referire, tot printr-o postare pe Facebook, la „firma deținută de un cunoscut politician local”. Politicianul în cauză este Cornel Mircea Sămărtinean, iar acesta a oferit joi, 19 mai, un punct de vedere la acuzele primarului.

Vă amintim că discuțiile în legătură cu spațiul respectiv au început în ședința de consiliu local din 15 martie, când se dorea scoaterea la licitație a acestuia. Fritz și useriștii nu au dorit prelungirea contractului pentru că firma care închiriase spațiul îl subînchiriase la rându-i. Concret, plătea 15 euro/mp/lună primăriei și primea 52 euro/mp/lună de la un cetățean italian. Din partea USR-ului, cea mai vocală a fost Paula Romocean, care spunea că s-a dat ilegal acceptul de subînchiriere, fără a mai fi trecut prin consiliul local.

Pe de altă parte, mai mulți consilieri locali au considerat că executivul se grăbește din moment ce firma respectivă nu părăsise încă spațiul. În plus, chiriașul atacase și în instanță decizia. Cu acea ocazie, Sămărtinean, care deține 75% din SHARARA SRL, ne spunea: „Sunt obligați de contract (să prelungească – n.r.), din moment ce ne-am respectat toate obligațiile. La prețul stabilit (de subînchiriere – n.r.) intră și investițiile pe care noi a trebuit să le facem. (…) În mod normal ar fi trebuit să ne invite și pe noi să ne spunem punctul de vedere. Noi am dat și în judecată (decizia de a nu prelungi contractul – n.r.). Până nu se termină procesul, în mod normal merge înainte contractul”.

Marți, primarul spune că primăria a câștigat procesul, iar politicianul nu mai face „1.500 de euro lunar, doar din semnarea unor hârtii”. Fritz a lansat, cu această ocazie, și un atac la opoziția din Consiliul Local: „Când am decis să scoatem la licitație închirierea acestui spațiu a urmat un scandal în Consiliul Local, cu politicienii locali pe care îi cunoașteți, care apărau din răsputeri aceste practici și cu multe argumente așa-zis juridice ne explicau de ce nu putem face licitație. Și, bineînțeles nu putea să lipsească procesul: firma politicianului local ne-a dat în judecată ca să prelungim contractul cu încă 5 ani. Victoria de astăzi în instanță mă încurajează să continui lupta pentru patrimoniul orașului și pentru banii care trebuie să intre în bugetul local. Ideea că proprietatea statului e a nimănui și poate fi prăduită după bunul plac nu mai e de actualitate la Timișoara”.

De această dată, Sămărtinean îi dă direct replică primarului. Pe scurt, fostul deputat PMP spune că nu mai are nicio funcție publică, mesajul primarului încercând astfel doar să „îi acopere incompetența”, că decizia instanței încă nu este definitivă, că și prețul propus la noua licitație este același cu cel pe care îl plătea firma sa primăriei, preț de altfel stabilit prin HCL pentru toate spațiile primăriei. Iată punctul de vedere al lui Sămărtinean:

„Punct de vedere

CACEALMA MARCA «PRIMARUL NOSTRU» (USR)!

Acum Cornel!

In urma aparitiei  in spatiu public a unor informatii neadevarate sau trunchiate, m-a  vad obligat sa aduc cateva clarificari astfel incat opinia publica sa fie corect informata.

Observ cu surprindere ca de-si nu mai detin nici o functie publica, “primarul nostru”USR,care nu stie  altceva decat sa faca pe “reporterul” pe facebook, isi acopera incompetenta  si coruptia din primarie cu informatii trunchiate la adresa mea. (Acum Cornel!).

Nu as fi intervenit daca adevarul nu ar fi fost trunchiat , deformat astfel incat sa convina celor care il deformeaza.

Cum stau lucrurile in realitate:

  1. Ieri s-a judecat  in prima faza  procesul cu primaria Timisoara, iar hotararea  la care “primarul nostru” USR  a facut referire  NU este definitiva.

Acest  aspect  a fost  “OMIS” si  NU A FOST COMUNICAT opiniei publice .

O fi intamplator? Sau este vorba de MANIPULARE cu buna stiinta? Va las pe voi sa hotarati.

  1. Societatea la care sunt actionar si care are contractul de inchiriere cu Primaria Timisoara, detine legal dreptul de a subinchiria, de altfel subinchirierea fiind o activitate legala conform codului CAEN de la Registrul Comertului Roman. Asa este in orice tara unde este economie de piata(capitalism).
  2. Pretul/tariful pe care societatea il plateste  conform contractului,  adica 15 eur/mp*38.74mp=581,1 eur/luna+tva , este in urma unei  Hotarari de Consiliul Local, HCL 71, si care este general valabila pentru TOATE spatiile inchiriate de catre Primarie.

Modul cum acest tarif este prezentat ca fiind unul dedicat, este din nou o manipulare grosolana si penibila de “primarul nostru” USR.

Daca se doreste ca primaria sa inchirieze cu alte tarife este nevoie de o alta hotarare HCL.

Cine ii opreste sa ia o astfel de hotarare?

Sau NU se doreste schimbarea HCL 71 care stabileste tarifele general valabile si de fapt se doreste inlocuirea societatii unde sunt actionar cu o alta societate (USR) DAR CARE SA PLATEASCA ACELASI TARIF.

  1. Primaria prin HCL 75/15.03.2022 decide sa scoata la inchiriere spatiu in cauza. Cu cat credeti:

             18,00 Euro/mp/lună .

Este incredibil cum “primarul nostru”USR doreste sa inlocuiasca o societate  cu alta societate la ACELASI PRET DE INCHIRIERE.

De ce nu il inchiriaza la pretul pietei?

Era nevoie de un raport de evaluare(vezi anexa la HCL 75/15.02.2022)  sa le spuna pretul pietei cand “stimata” colega consilier USR detine si functia de director la o companie, care culmea se ocupa exact de inchirieri de spatii comerciale pe str Alba Iulia din Timisoara si unde detine si o cladire de cateva mii de metrii patrati.

NU asta spune ca isi doreste “primarul nostru”USR? Sa inchirieze la pretul pietei?

Sau numai incearca sa sperie pe UNII sa vina ALTII ?

NU MA SPERIATI domnule “primar”USR!

La ce se intampla prin primarie,  dumneavoastra ar trebui sa fiti cel speriat.

In final va solicit sa faceti publica LISTA CU TOATE SPATIILE INCHIRIATE DE PRIMARIE SI CU PRETURILE AFERENTE.

Aici regasiti HCL 75/15.03.2022, iar la anexe raportul de evaluare cu pretul de inchiriere :

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/hotarari-ale-consiliului-local/?uid=13AE1857348B8040C22587F8004C4DAB

In concluzie:

Totul este o cacealma a “primarului nostru”USR , o mizerie marca USR si a grupurilor de interese ale “CLANULUI USR” din Primaria Timisoara.

Cornel Mircea Samartinean

Timisoara 19.05.2022”.

Comentarii

comentarii