Acasă Eveniment Polițiști de frontieră înjunghiați de traficanții de migranți, pe autostrada Timișoara-Arad. Au...

Polițiști de frontieră înjunghiați de traficanții de migranți, pe autostrada Timișoara-Arad. Au fost trase 13 focuri de armă, pentru oprirea atacatorilor

DISTRIBUIȚI

O acțiune a polițiștilor de frontieră din Timiș s-a încheiat cu agenți înjunghiați, focuri de armă și căutări ample, pentru găsirea agresorilor.

Miercuri dimineață, puțin înainte de ora 4:00, oamenii legii au încercat să destructureze o rețea de traficanți de migranți, având informații că trei călăuze încarcă opt transfugi, într-un tir staționat pe autostrada Timișoara-Arad, nu departe de Orțițoara. Unul dintre traficanții de migranți a scos un cuțit și i-a atacat pe polițiști, doi agenți fiind răniți, preluați de o ambulanță și transportați de urgență la spital,

„În data de 01.05.2024, în jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501.

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune. 

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști de frontieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. În prezent starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Pentru găsirea celor doi indivizi, polițiștii de frontieră au organizat mai multe filtre și folosesc drone și o autospecială cu termoviziune.

Cei doi agenți răniți, ei sunt în afara oricărui pericol.

Comentarii

comentarii