Acasă Eveniment Polițiștii au confiscat marfa a 51 de comercianți stradali

Polițiștii au confiscat marfa a 51 de comercianți stradali

430
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au prins 51 de persoane care se ocupă cu comerțul stradal neavând documente pentru marfa expusă spre vânzare, nerespectând prevederile privind efectuarea activităților comerciale, sau comercializând diverse obiecte pentru care nu dețin autorizație și nici acte de proveniență. Făptașii își desfășurau activitatea în zonele aglomerate, în apropierea piețelor și în zonele centrale, precum Piața Cârțan, Piața 700, uneori chiar și în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zonele Olimpia și Buziașului, dar și pe străzile pietonale din centrul orașului.

Verificările s-au făcut pe baza sesizărilor din partea comercianților autorizați care au reclamat faptul că există persoane care nu dețin documentele necesare pentru mărfuri, vând în condiții improprii, pe trotuare, obiecte uzate provenite din tomberoane și fac concurență neloială comercianților cinstiți. Alți cetățeni au reclamat comportamentul agasant al vânzătorilor ilegali, fapt observat și de echipajele care patrulează în piețele din oraș sau în zonele centrale.

Poliția Locală Timișoara explică situația într-un comunicat: „Polițiștii locali au depistat și sancționat de la începutul acestei luni un număr de 51 astfel de persoane, mărfurile oferite spre vânzare fiind ridicate în vedera confiscării. Printre acestea se află parfumuri, ceasuri, cuțite, ochelari de soare, obiecte de îmbrăcăminte, cosmetice, electronice, linguri de lemn, etc. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile în astfel de cazuri sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5000 lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării”.

Comentarii

comentarii