Acasă Eveniment Polițiștii de frontieră arădeni au oprit, în primele zile din 2020, șase...

Polițiștii de frontieră arădeni au oprit, în primele zile din 2020, șase migranți care încercau să treacă ilegal, pe jos, frontiera spre Ungaria

570
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Nădlac, Vărşand şi Turnu, judeţul Arad, au depistat, pe 3 și 5 ianuarie, şase cetăţeni străini din Irak, Siria, Palestina şi Sri Lanka, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos. Toți cei opriți de polițiști doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Primul dintre cei opriți a fost un cetățean de 29 ani, din Sri Lanka. În data de 3 ianuarie 2020, acesta a fost observat de poliţiștii de frontieră din Nădlac, în timp ce se deplasa pe jos, pe artera destinată traficului de automarfare, spre frontiera cu Ungaria.

Fiind oprit şi condus la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, polițiștii au stabilit că „persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 29 de ani, fiind solicitant de azil în România”

Alți trei bărbați au fost opriți, pe 5 ianuarie, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vărşand. Cei trei, cetățeni din Palestina și Siria, au fost depistați la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră. Aceștia se deplasau pe jos spre Ungaria, ulterior polițiștii de frontieră stabilind că au vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani și că toți sun solicitanţi de azil în Români.

Ultimii doi, irakieni cu vârsta de 16, respectiv 51 de ani, au fost depistaţi, în data de 5 ianuarie, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul  postului de poliţie comunală Iratoşu, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, pe comunicaţia Turnu-Variaşu Mic.

„În toate cazurile, cei şase cetăţeni străini au declarat că au procedat în acest mod deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Poliția de Frontieră.

Comentarii

comentarii