Acasă Eveniment Polițiștii de frontieră au avut de lucru în weekend. 13 migranți, prinși...

Polițiștii de frontieră au avut de lucru în weekend. 13 migranți, prinși la granița cu Ungaria, înainte de a trece ilegal în statul vecin

1245
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat, sâmbătă, 13 cetățeni străini, din Siria, Libia și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Primele două cazuri provin de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Sâmbătă, în jurul orei 23.15, în interiorul unui Ford Ranger, condus de un sirian, au fost găsiți ascunși, în zona destinată mărfii, trei bărbați, tot sirieni, cu vârste între 23 și 42 de ani. Tot polițiștii de la PTF Nădlac II, în aceeași zi, au depistat un libian, de 23 de ani, și un algerian, de 27 de ani, care au încercat să ajungă ilegal în Ungaria, deplasându-se pe jos.

Poliţiştii de frontieră din Salonta, judeţul Bihor, au oprit, tot sâmbătă, un grup de cinci persoane, patru bărbați și un minor, cu vârste între 16 și 46 de ani. Și cei din Diosig, judeţul Bihor, au oprit alte trei persoane, doi bărbați și o femeie, după un apel primit la 112. În ambele cazuri, cetățenii străini se deplasau pe jos spre Ungaria.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranți pentru șoferul sirian, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii