Acasă Eveniment Polițiștii de frontieră au depistat, în mai puțin de 24 de ore,...

Polițiștii de frontieră au depistat, în mai puțin de 24 de ore, douăzeci de migranți ascunși TIR-uri cu destinația Germania

455
DISTRIBUIȚI

Marți și miercuri, 10 și 11 august 2021, polițiștii de frontieră din Nădlac au depistat 20 de migranți care încercau să treacă fraudulos frontiera. Prima dată, marți, la ora 09.00, au fost descoperiți cinci, pentru ca în noaptea următoare, la ora 03.00, să fie descoperiți și alți 15. În ambele cazuri, aceștia erau ascunși în TIR-uri care transportau marfă spre Germania.

Marți, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, efectuau controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, când au descoperit cinci cetățeni afgani, cu vârste între 4 și 42 de ani, toți solicitanți de azil. Aceștia erau ascunși în compartimentul de marfă al TIR-ului care avea ca destinație Germania, unde ar fi trebuit să se transporte profile metalice

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au fost descoperiți și ceilalți 15 migranți, de origine din Irak, Kuweit, Eritreea, Somalia, Turcia, Siria și Camerun, cu vârste cuprinse între 5 și 39 de ani. Aceștia erau ascunși într-un automarfar condus de un cetățean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, în compartimentul de marfă ar fi trebuit să fie alune pentru o societate comercială din Germania.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. (…) În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii