Acasă Eveniment Polițiștii de frontieră din Arad și Bihor au prins patru migranți care...

Polițiștii de frontieră din Arad și Bihor au prins patru migranți care încercau să iasă ilegal din România, în ultimele 24 de ore

411
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat patru cetăţeni din Irak, Maroc, Libia şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în ziua de 28 noiembrie.

În jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din Borş, judeţul Bihor, au depistat, în apropierea localităţii Tămăşeu, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei doi cetăţeni sunt din Irak, respectiv Maroc, solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Și polițiștii de frontieră din Turnu, judeţul Arad, acţionând în baza unei informaţii, au depistat în apropiere de Variaşu Mic, la aproximativ 500 metri faţă de linia frontieră, un cetăţean libian, în vârstă de 33 ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, dorind să ajungă în Franţa.

Un alt caz a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Valea lui Mihai. Aceștia au depistat într-un tren internaţional, care circula pe ruta Baia Mare – Nyirabrany, un cetăţean sirian, în vârstă de 24 de ani.  

„În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Poliția de Frontieră.

Comentarii

comentarii