Acasă Eveniment Polițiștii de frontieră din Timișoara i-au ajutat pe cei din Arad să...

Polițiștii de frontieră din Timișoara i-au ajutat pe cei din Arad să prindă 16 migranți, într-un camion cu piese auto

687
DISTRIBUIȚI

Pe 19 februarie, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu cei de la I.T.P.F. Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui camion încărcat cu piese auto, şaisprezece cetăţeni din Siria, Irak, Turcia şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.

La volanul camionului era un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani, iar conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto, cu destinaţia Franţa. Pasagerii clandestini au fost descoperiți în în compartimentul de marfă, în timpul controlului specific.

Ulterior, la verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak, Turcia și Egipt, grupul fiind format din 12 bărbați, o femeie și trei minori, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, iar minorii între 1 și 12 ani. Aceștia intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții P.T.F. Nădlac II.

Comentarii

comentarii