Acasă Eveniment Poliţiştii exclud asasinatul în cazul morţii lui Rareş Demian, președintele Asociaţiei “Valea...

Poliţiştii exclud asasinatul în cazul morţii lui Rareş Demian, președintele Asociaţiei “Valea Dacilor”

542
DISTRIBUIȚI

Gest inexplicabil chiar de ziua naţională. Preşedintele unei asociaţii culturale din Hunedoara şi-a pus capăt zilelor în locuinţa sa de la poalele Sarmizegetusei. Anchetatorii au găsit un tricolor la locul tragediei şi exclud total varianta unui asasinat. Tânărul de 33 de ani, pasionat de cultura dacilor, a lăsat în urmă soţia şi un copil de şase luni. Nimeni nu-şi poate explica ce l-a împins spre moarte.

Rareş Demian şi-a pregătit moartea chiar de ziua României. Era acasă cu soţia şi copilul de doar şase luni, în satul hunedoarean Orăştioara de Sus, situat la poalele renumitei cetăţi dacice Sarmizegetusa.

Familia lui încă dormea când el şi-a pus capăt zilelor. Un vecin l-a găsit în faţa casei, lângă drapelul României.

Rareş Demian era o poveste în sine. La 33 de ani, avea o pasiune nemărginită pentru istoria ţării noastre. Promova civilizaţia dacică de câţiva ani atât în România, cât şi în străinătate. Conducea Asociaţia Valea Dacilor şi organiza festivaluri de reconstituiri antice la care participau mii de spectatori.

Angelica Balos, fostă colegă Asociatia Terra Dacica Aeterna: Pe Rareş mi-l amintesc cu mare drag. Pasiunea lui, când a început să dezvolte proiectul cu Asociaţia, cu Valea Dacilor, să se simtă dac, că el asta se simţea. Îşi dorea ca toată lumea să-l vadă în felul ăsta, să cunoască lumea cine au fost strămoşii noştri

Moartea tânărului a înmărmurit o întreagă comunitate. Nici cei mai apropiaţi prieteni nu-şi pot explica gestul lui extrem.

Cristian Damiean, fost coleg Asociaţia Valea Dacilor: ”Toţi suntem şocaţi de pierderea lui Moţu, cum îi spuneam ieri, cum îi spuneam noi, prietenii, cei apropiaţi”

Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: ”Colegii mei efectuează cercetări în acest caz. Din primele verificări se pare că nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni”

Bărbatul provenea dintr-o familie implicată în lumea culturală. La aproape 91 de ani, bunica lui este scriitoare. În urmă cu trei ani, a fost premiată pentru o carte. Chiar Rareş a vorbit atunci cu reporterii Observator despre ea.

Rareş spunea despre bunica lui că “îmi place să o numesc un tezaur viu uman şi care ne-a binecuvântat că există printre noi”.

Rareş Demian nu a lăsat niciun bilet de adio. Pe pagina lui de Facebook, curg sute de mesaje de condoleanţe.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii