Acasă Actualitate Polițiștii locali au ridicat 47 de mașini în două săptămâni

Polițiștii locali au ridicat 47 de mașini în două săptămâni

305
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au ridicat 47 de autovehicule în ultimele două săptămâni. Dintre acestea, 44 staționau neregulamentar, iar 3 erau abandonate sau fără stăpân. La finalul lunii iulie s-au emis încă 22 de dispoziții de declarare a abandonului pentru vehiculele fără stăpân sau abandonate pe raza municipiului. Și acestea urmează a fi preluate de polițiști.

Polițiștii reamintesc că încălcarea prevederilor OUG 195/2002 (republicată), referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise, duce la amenzi între 290 și 725 de lei și două sau trei puncte penalizare la permis. Tot aceștia atrag atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să nu parcheze în locurile interzise pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

În privința mașinilor fără stăpân, termenul prevăzut de Legea 421/2002 pentru a fi considerate astfel este de un an, iar, în cazul mașinilor abandonate, aceeași lege prevede că proprietarii pot evita ridicarea dacă dovedesc că au taxele și impozitele plătite la zi. Referitor la aceste cazuri, Poliția Locală Timișoara transmite: „Polițiștii locali acționează permanent în vederea soluționării cazurilor de acest gen cu atât mai mult cu cât cetățenii sprijină campaniile demarate pe acesta linie sesizând la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.”

Comentarii

comentarii