Acasă Eveniment Polițiștii locali din Timișoara, acțiuni în mijloacele de transport în comun. Amenzi...

Polițiștii locali din Timișoara, acțiuni în mijloacele de transport în comun. Amenzi pentru deșeuri și acte de vandalism

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara, împreună cu angajații Societății de Transport Public Timișoara (STPT) și ai Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT) au desfășurat, miercuri și joi, o acțiune mai amplă în mijloacele de transport în comun. Deși principalul scop a fost acela de a preveni prezența hoților de buzunare, amenzile au fost date pentru alte nereguli: aruncarea de deșeuri sau acte de vandalism.

În cadrul acțiunii, polițiștii locali au mai avut în vizor și „practicarea cerșetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deșeuri, deteriorările și distrugeri, sprijinirea lucrătorilor STPT și SMTT în combaterea călătoriei fără bilet, oprirea și staționarea autovehiculelor în stațiile de tramvaie, autobuze și troleibuze”. Totuși, în ceea ce privește amenzile, reprezentanții instituției transmit: „Au fost verificate un număr de 36 mijloace de transport și stații ale acestora, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale și constatate nereguli precum lipsa curățeniei, deșeuri abandonate, stații vandalizate, prin înscrisuri și cu geamuri sparte”.

În paralel, în afara acțiunii amintite, Biroul Transport Urban și Patrulare Navală al Poliției Locale Timișoara a mai aplicat, de la începutul acestei luni, alte 72 sancțiuni contravenționale pentru fapte prevăzute de Legea 61/1991, HCL 371/2007 și OUG 195/2002, cum ar fi apelarea la mila publică, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, scandaluri, călătorie frauduloasă, mizerie în mijloacele de transport, blocarea de către autovehicule a stațiilor STPT etc.

„Polițiștii locali continuă acțiunile, atât pe cont propriu, cât și în comun cu instituțiile cu care colaborează”, atrag atenția, în final, reprezentanții polițiștilor locali din Timișoara.

Comentarii

comentarii