Acasă Actualitate Polițiștii locali le-au explicat elevilor de „Lenau” ce sunt bullyingul și delincvența...

Polițiștii locali le-au explicat elevilor de „Lenau” ce sunt bullyingul și delincvența juvenilă

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au reînceput să meargă în școli pentru a desfășura activitățile de prevenire. În această săptămână, aceștia au ajuns la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, unde au discutat cu elevii de gimnaziu despre bullying (hărțuire) și delincvență juvenilă.

„În această săptămână, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au discutat cu elevii de la Liceul Nicolaus Lenau, clasele a V-a și a IV-a, pe teme de bullying și delicvență juvenilă, fiind prezentate, în primul rând, situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial. Aceștia au explicat  micuților ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii. Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută”, explică reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Feedbackul ar fi fost, de asemenea, bun, informează aceștia. Elevii și cadrele didactice ar fi apreciat ca foarte utile astfel de informări și și-ar fi exprimat dorința de a-i primi în rândurile lor cât mai des pe polițiștii locali. De altfel, astfel de lecții vor avea loc, instituția chiar având de gând să extindă acest program și la nivelul asociațiilor de părinți. Poliția Locală are arondate un număr de șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

Comentarii

comentarii