Acasă Eveniment Polițiștii și procurorii au descins din nou la Timișoara și Lugoj. Peste...

Polițiștii și procurorii au descins din nou la Timișoara și Lugoj. Peste 60 de percheziții au loc joi dimineața, într-un dosar de trafic de droguri, în mai multe județe

DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara fac joi dimineaţă 61 percheziţii domiciliare, în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Mare parte din droguri proveneau din plantaţii de canabis din Spania. În principal sunt vizate două grupări care acţionau în Timişoara şi Lugoj, având legătură între ele. 

“La data de 14.04.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara efectuează un număr de 61 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”, anunţă DIICOT.

Conform IGPR, principalele surse de provenienţă a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o reţea online, pentru amfetamină sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar şi culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din judeţul Timiş.

DIICOT precizează că acţiunea de joi vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza Municipiului Timişoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetăţeni români stabiliţi în această ţară.

Grupul de criminalitate organizată este format din membri cu atribuţii specifice, structuraţi pe trei paliere infracţionale distincte, după cum urmează:

  1. PALIERUL FURNIZORILOR:

Format din cetăţeni români, stabiliţi în Spania, care asigură procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea ţară şi livrarea acestora către membrii grupării din România.

  1. PALIERUL DEPOZITARILOR ŞI DEALER-ILOR „EN GROSS”:

Aceştia sunt specializaţi în primirea unor cantităţi mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea şi distribuirea acestora către ceilalţi membrii ai grupării infracţionale care acţionează în Timişoara.

  1. PALIERUL CLIENŢILOR-DEALERI:

Acesta este format din clienţii fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achiziţionând în mod organizat şi constant canabis în baza unor relaţii de încredere reciprocă.

Din acest segment al grupului fac parte atât dealeri mari de droguri (care cumpără cantităţi de 1 kilogram sau mai mult) cât şi dealeri mici (care cumpără cantităţi moderate de canabis, între 100 şi 500 grame), aceştia fiind specializaţi în vânzarea aceluiaşi tip de drog.

De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acţiona la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, reţinându-se că există conexiuni între aceasta şi membrii grupului infracţional organizat care acţiona pe raza municipiului Timişoara.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate 34 persoane.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timişoara şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

 

Comentarii

comentarii