Acasă Eveniment Poliţistul local din Dumbrăviţa care întocmea procese verbale de amendă false a...

Poliţistul local din Dumbrăviţa care întocmea procese verbale de amendă false a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile

DISTRIBUIȚI

Magistraţii de la Tribunalul Timiş au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele poliţistului local din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş care întocmea procese verbale de amendă false şi în acest fel aduna bani la bugetul local al comunei. 

Poliţistul local Richard Meleşcanu, care întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea, va fi cercetat sub control judiciar în următoarele 60 de zile, în urma unei decizii a judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

 Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut trei percheziţii domiciliare, în cazul bărbatului.

 ”În data de 28.09.2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, în urma cărora, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri, în vederea continuării cercetărilor. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals”, a transmis IPJ Timiş.

Conform anchetei realizate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, Meleșcanu a întocmit zeci de procese-verbale pe care le și semna, în fals, în locul contravenienților.

Oamenii se trezeau că aveau de plătit amenzi despre care nu știau nimic, așa că au depus plângeri. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local. 

Comentarii

comentarii