Acasă Actualitate Poluare gravă cu praf, miercuri, în zona Iosefin Timișoara

Poluare gravă cu praf, miercuri, în zona Iosefin Timișoara

DISTRIBUIȚI

În Capitala europeană a culturii mai există antreprenori de firme de construcţii pe care nu îi interesează să ia măsuri de protecţia mediului atunci când organizează şantiere de construcţii.

Timişoara are problemele ei ştiute cu poluarea cu praf, iar unele noi şantiere accentuează acest fenomen.

Miercuri, 11 octombrie, pe bd. Regele Carol, o echipă de muncitori demola un zid cu ciocanele, molozul şi praful săreau peste tot pe trotuar şi îi copleşeau pe cetăţenii care treceau prin preajmă.

Praful cădea pe haine, înăbuşea respiraţia, fără nicio protecţie a lucrărilor.

Şefii monitorizau lucrarea de pe marginea trotuarului, iar când treceai prin dreptul şantierului în fugă, să nu te îneci cu praf sau să îţi cadă în cap vreo bucata de moloz, îşi cereau doar scuze: “Vă rog să ne scuzaţi!”

Hotărârea Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 2007 spune: “Neluarea măsurilor de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar – gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, prin realizarea stropirii, prin pulverizare cu apă, a amplasamentului sau porţiunilor din clădire supuse demolării. Efectuarea lucrărilor de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, atât pe parcursul derulării lucrărilor edilitar – gospodăreşti cât şi la finalizarea lor”.

Este inacceptabil că unii diriginţi de şantier sunt indiferenţi faţă de aceste prevederi şi lasă ca praful să polueze aerul minunatului oraş Timişoara!

Poliţiştii locali Timişoara au mers să verifice situaţia.

“Polițiștii locali au luat măsuri de sancţionare cu amendă de 2500 lei şi măsuri complementare de remediere a problemelor constatate, respectiv curăţarea trotuarului şi predarea sacilor cu deşeuri”, a informat Poliţia Locală Timişoara.

 

 

Comentarii

comentarii