Acasă Actualitate Poluarea cu deşeuri, pericol pentru Timişoara

Poluarea cu deşeuri, pericol pentru Timişoara

DISTRIBUIȚI

Din cauza defectării repetate a pompelor de apă, în anul 2011, Aquatim a cheltuit peste 76.000 lei pentru reparaţii. Din cauza poluării masive cu deşeuri aruncate în reţeaua de canalizare, staţiile de pompare Aquatim din Timişoara se colmatează şi nu mai reuşesc să pompeze apa uzată.

Cele mai afectate sunt zonele Freidorf, Plopi, Ghiroda, pompele de pe str. Câmpului şi de pe str. Polonă.

 

Ilie Vlaicu, directorul Aqutim, a precizat că, pe raza municipiului Timişoara, există 36 de staţii de pompare, cu 88 de pompe. Echipele de intervenţie ale Aquatim care se ocupă de întreţinerea şi monitorizarea staţiilor au constatat de multe ori că pompele sunt înfundate de materiile grosiere aruncate în canalizare. Deşi acestea sunt curăţate şi reparate de fiecare dată, problema continuă să apară, deoarece menţinerea staţiilor de pompare în stare bună de funcţionare depinde şi de modul în care cetăţenii respectă anumite norme elementare.

Din cauza defectărilor repetate ale pompelor, în anul 2011, s-au cheltuit peste 76.000 lei pentru repararea acestora, faţă de 6.200 lei în 2010. În plus, staţiile de pompare au fost proiectate doar pentru preluarea apei uzate menajere, însă imobilele construite în zonele din apropierea staţiilor sunt prevăzute cu un sistem de deversare a apei meteorice direct în sistemul de canalizare. În timpul ploilor, acest lucru duce la depăşirea debitului maxim al pompelor şi creşterea nivelului apei din canalizare.

“Defectarea pompelor nu este o problemă care afectează doar activitatea Aquatim, ci poate crea disconfort şi neplăceri consumatorilor. Nefuncţionarea staţiei de pompare pentru o perioadă mai lungă, poate duce, în anumite condiţii, la blocarea sistemului de canalizare şi refularea apei uzate în stradă sau în locuinţe. Date fiind implicaţiile, este atât în interesul timişorenilor cât şi al Aquatim să se prevină apariţia unor asemenea probleme. De aceea, îi rugăm pe cetăţeni să nu mai arunce în reţeaua de canalizare gunoi menajer sau alte obiecte care împiedică funcţionarea în bune condiţii a acesteia”, a declarat Vlaicu.

Comentarii

comentarii